1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediye mülk sahibi yaptı

Elmalı Belediyesi, bünyesinde bulunan işyerlerini satışa çıkararak, kiracılarını mülk sahibi yaptı. Belediyenin satışa çıkardığı 1 arsa ve 12 işyerinin ihalesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye binasında, Belediye Başkanı Hüseyin Altındaş başkanlığında gerçekleşen ihaleye 40 kişi katıldı. Elmalı Belediyesi, 1 arsa ile 12 işyeri satışından 3 bin TL gelir elde etti.

Arsa ve dükkân satışından elde edilen gelir ile belediyenin borçlarının bir kısmını kapatmayı hedeflediği bildirildi. Toplam 1 arsa 12 işyeri ihale usulü ile sahiplerini bulurken, belediyenin işyerlerinde yıllardır hizmet eden esnafta kendi dükkanların sahibi oldu.

İhale sonrası Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş yaptığı açıklamada, belediye olarak maddi sıkıntı içerisinde olduklarını ve bu nedenle işyerlerini belediye encümen kararıyla satılığa çıkardıklarını söyledi.

Altıntaş, “Belediye Meclisi olarak çok yönde çıkış aradık. Ancak tek çıkış olarak belediyeye ait işyerlerini satarak bundan gelir elde etmeyi gördük.1 işyeri sahibinin işyeri ihalesini kaybetmesi ise beni ve arkadaşlarımızı üzdü. Yeni işyerleri yapılacak. Bu konuda kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:54:51
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?