1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediye tiyatrosundan çocuklara jest

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Üç Oğul Üç Sihir adlı çocuk oyununu çocuklar için ücretsiz sahneleyecek.

Çocuklar, 23 Nisan Perşembe Günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda davetiyeli olarak oyunu izleyebilecek. Davetiyeler, ABT gişesinden ücretsiz olarak temin edilebilecek. Oyun aynı gün saat 11.00’de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki kimsesiz çocuklar için de sahnelenecek.

Taner Çelik’in yazıp Abdullah Sürekli’nin yönettiği oyunun konusu şöyle: Terzi Baba’nın yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren çok sevdiği keçisi, oyunlarıyla Terzi Baba’nın 3 oğlunu da evden kovmasına neden olur. Başta keçiye inanan Terzi Baba daha sonra keçinin oyunlarını ve söylediği yalanları fark edince çok pişman olur. Önce Terzi Baba’nın 3 oğlunu sonra da Terzi Baba’yı kaybeden keçi yalnız kalır ve söylediği yalanlardan dolayı çok pişman olur. Üç Oğul Üç Sihir Terzi Baba’nın oğullarına yeniden kavuşmasıyla son bulan sihirlerle ve sürprizlerle dolu masalsı bir oyun.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 11:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?