1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediyede Ramazan hazırlığı

Kepez Belediyesi, Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Kepez Belediyesi, 20 Ağustos’ta başlayacak olan Ramazan’ın, ilçede birlik ve beraberlik içerisinde, şenlik havasında yaşanması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Kepez Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliği, Akdeniz Kültür İletişim Kulübü (AKİK) işbirliği yapılacak.

Kepez Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliği ile ilçe halkı ünlü sanatçıların konserleriyle, lunaparkla, kültürel ve sanatsal etkinlerle hem eğlenecek hem de esnaf stantlarından alışverişini yapacak. 250 esnaf standının, nostaljik Türk evlerinin, Ramazan kahvehanesinin ve iftar çadırının bulunacağı Ramazan etkinliğinde, Hacivat-Karagöz, Orta oyunu, Aşık ile Maşuk gibi temaşa sanatları, Mehteran Takımı, yöresel etkinlikle de yer alacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ramazan etkiliğini yapacakları alanda alt ve üst yapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını söyledi. 5 ayrı noktada iftar çadırı kuracaklarının bilgisini de veren Tütüncü, “Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin millet olarak üst seviyeye taşındığı müstesna zamanlardan bir tanesidir. Bu nedenle Kepezli hemşehrilerimiz için Ramazan etkinliğini gerçekleştireceğimiz alanı, bir şenlik ortamına dönüştürmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kepez Belediyesi Encümeni’nin, Ramazan etkinliğini, daha öncede söz konusu çalışmayı yapan Akdeniz Kültür İletişim Kulübü ile (AKİK) gerçekleştirilmesine karar verdiğini hatırlatan Tütüncü, “Encümenin yetkisi dahilinde belli bir bedel karşılığında etkinlik AKİK’e verilmiştir. Sadece yeri kiraya vermek değil, 40 gün boyunca sürecek etkinliklerin maliyetini de karşılayacak. Belediyemizin kasasından herhangi bir para çıkmayacak” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?