8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediyeden çevre seferberliği

Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, geçtiğimiz yaz sezonuna damgasını vuran kuraklık konusuna dikkat çekmek için bir dizi çalışma başlattı. Belde içinde bulunan bilboard, megaboard ve paletlere; “Biz önlemimizi aldık, sıra sizde. Suyunuza Sahip çıkın” yazılı afişler astıran Başkan Ünal, “Bu çalışmayla, hem topluma bu konuda hazır olduğumuzun mesajını verdik, hem onlara su tüketimi konusunda bilinçli davranma sorumluluğu yükledik” dedi.

Başkan Rafet Ünal, her yıl olduğu gibi bu yıl da beldede bulunan Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu’nun tüm öğrencilerine kırtasiye yardımı yaparken de yine çevre konusuna dikkat çekti. Üzerinde çevre sloganı bulunan 600 çantayı okuldaki tüm çocuklara dağıtan Ünal, “Bugünkü yaşam koşullarının sürdürülebilmesi için, yarına daha temiz, daha yeşil bir dünya bırakmalıyız. Bu konuda sizlerin de gereken hassasiyeti göstereceğinizi umuyorum” diye konuştu.

İlköğretim Haftası okulların açılmasıyla birlikte kutlanmaya başlandı. Ilıca İlköğretim Okulu’nda ise bambaşka bir heyecan vardı. Mevcut Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu’nun artık yetmemesi üzerine, yaklaşık 50 yıllık köy okulu Ilıca Belediyesi tarafından restore edilerek Milli Eğitime teslim edildi. Ana sınıfı ve 1. sınıflara hizmet vermesi planlanan okul, aşırı talep nedeniyle ilk günden yetersiz kaldı.

Belediye Başkanı Rafet Ünal, geleceğe sağlam eğitimli, sağlam karakterli bir nesil vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Öğretmenlerin ilk günden kendisine ilettikleri sınıf ve öğretmen sıkıntısını, Milli Eğitime en kısa zamanda ulaştırıp çözüm için çalışacağını söyledi. Okulun öğretmen tayini ve maaşı dışında tüm giderlerini belediyenin karşıladığına işaret eden Ünal, daha sonra tüm öğrenciler için hazırlattığı eğitim ihtiyaçlarını sınıflarda dağıtıp öğrencilerle sohbet etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 19:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?