21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediyeden fırın ve market denetimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Zabıta ve Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan öncesi market ve süper marketlerde satışa sunulan ramazan paketlerini kontrol ederek fırınlarda da denetim yaptı.

Denetimlerde market ve süper marketlerde satışa sunulan gıda paketlerinin son kullanım tarihlerinin ve ürün içeriklerinin vatandaşların tüketimine uygun olup olmadığı kontrol edildi. Gıda Mühendisleri nezaretinde yapılan denetimlerde gıda paketlerinin, içeriklerinin sağlıklı olup olmadığı, işyeri açma ruhsatı, gıda sicili, üretim izni kontrolleri yapıldı.

FIRINLARA ANİ BASKIN

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, marketlerin ardından unlu mamul üretimi yapılan fırınlarda da denetim gerçekleştirdi. Fırın denetiminde de teknik ve hijyenik şartlarının yeterli olup olmadığı çalışanların sağlık karneleri, kemirgen ve haşere mücadelesi yapılıp yapılmadığı, işyerinin yangın ve işçi sağlığı ile iş güvenliği önlemlerini alıp almadığı incelendi. Ayrıca üretilen ekmeklerin gramajları ile işyerlerindeki terazi ayarları kontrol edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gıda üretim tesislerinde sağlıklı üretim koşullarının sağlanması ve halka sağlıklı gıda sunulmasına yönelik denetim ve kontrol çalışmalarına kararlılıkla devam edileceğini söyledi.

Vatandaşlardan olası şikayetlerini ALO 183 nolu telefonuna bildirmelerini isteyen Uğurcan Ecemiş, denetimlerin Ramazan ayı boyunca süreceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?