22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediyeden kanser taraması

KONYAALTI BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER TARAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Konyaaltı Belediyesi ile Özel Uncalı Meydan Hastanesi, kadınlara yönelik kanser erken tanı muayenesi başlatıyor. 8 Mart -8 Nisan tarihinde düzenlenecek taramaya, ilçede oturan 35 yaş ve üstü bayanlar müracaat edebilecek.

Son yıllarda büyük artış gösteren rahim ağzı kanserinin erken tanısı için farkındalık yaratmak istediklerini bildiren Konyaaltı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şebnem Boztepe, “Tüm dünyada göğüs kanserinden sonra en sık görülen kanser tipi rahim ağzı kanseridir. Sağlıklı kadınlarda bu kanser tipi sadece tarama testi ile teşhis edilmektedir. Erken teşhis edildiğinde ise tedavi şansı yüzde 95'in üzerinde. Maalesef pek çok kadın bu testi yaptırmadığı için tedavi şanslarını azaltıyor. Biz bu konuya farkındalık yaratmak için belediyemizin öncülüğünde bir başlangıç yaptık. Tarama yaptırmak isteyen bayanlara, Özel Uncalı Meydan Hastanesi’nde jinekolojik muayene, ültrasonografi, kolposkopi ve smear testi yapılacak” dedi.

Çağın tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Günümüzde pek çok insan hayatını kanser yüzünden kaybediyor. Kadınlar arasında çok yaygın görülen rahim ağzı kanserine dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tarama başlatıyoruz. Bir ay sürecek bu hizmetlerden yararlanmak isteyen bayanlar, belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü gelerek yada 259 33 33- 259 60 60 nolu telefonu arayarak gerekli bilgiyi alabilirler” diye konuştu.

KONYAALTI BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:39:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 12:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?