7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediyeden 'kuma' yardımı

Antalya'nın Alanya ilçesi Çıplaklı Belediye Meclisi, beldede yaşayan erkeklerin boşanmadan ikinci kez evlenebilmeleri için yardım yapılması yönünde oybirliğiyle karar aldı.

Alanya'nın 6 bin nüfuslu Çıplaklı Beldesi Belediye Meclisi aylık olağan toplantısında, ilginç bir karara imza atıldı. Gündem dışı kararların görüşülmesi sırasında söz alan 5 çocuk, 7 torun sahibi Anavatan Partisi'nin meclis üyesi Murat Arslan, "Hanımlarımız yaşlanıyor ya da hastalanıyor, çocuğu olmuyor. İsteyen ikinci kez hanımı ile arayı bularak evlenebilsin. Bekar kadınlara da koca bulalım evlensinler. Ayrıca bu erkeklere belediye maddi destek yapsın" önerisinde bulundu.

Bekar kadınları da beldelerine davet ederek, evlenmek isteyenlere her türlü maddi yardımı yapabileceklerini söyleyen Arslan, "Örneğin adamın eşi felçli, su içemiyor. Tekrar evlenirse gelecek kadın hasta olana bakar. Bu adama ceza çektirmektir. Sağlam kadın felçli kadına bakacaktır. Adamın eşinden çocuğu olmuyorsa ve eşiyle anlaşmışsa ikinci kez evlilik yapabilir. Kadınlara iyilik yapıyoruz. Bu insanlara yardım etmezsek kime yardım ederiz" dedi.

Evliliğin zaruri bir konu olduğunu söyleyen AK Parti'li Belediye Başkanı Hasan Uysal, "Çok önemli bir öneri. Bakıma ihtiyacı olan arkadaşlar var. Meclis kararından ziyade vicdani olarak yardımcı olalım. Mesela hanımı felçli, yataklık hastaysa ben bu öneriyi başkan olarak canı gönülden destekliyorum. Yanlış anlaşılmasın, mağdur olup ihtiyacı olanlara yardımcı olacağız. Hiçbir ihtiyacı olmayan ikinci evlilik için gelirse, birincisine bakamıyorsun ikincisini ne yapacaksın diyerek onları döveriz" diye konuştu.

AK Parti'li meclis üyesi Ali İhsan Topal da öneriye destek vererek, "Yazın yaylaya gidince hanım evde kalıyor, biz yaylada yalnız kalıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 3 Anavatan Partisi ve 6 AK Parti'li meclis üyesi tarafından öneri oy birliğiyle kabul edildi.

Beldedeki kadınlar ise bu kararın ardından ikiye bölündü. Bazı kadınlar "Sevgi paylaşılmaz" derken, bazıları ise "Olabilir" dedi. Ümmühan Tuncer adlı kadın, "O zaman kadınlar da ikinci koca alsın, bunu kabul edebilecekler mi? Bu kararı ben kabul etmiyorum" derken, Nursel Yalçın da karara tepki göstererek, "Her şey paylaşılır da sevgi paylaşılamaz. Belediye alacak başka karar bulamamış mı?" diye konuştu. Bazı kadınlar ise "Erkektir yapar" dediler.

Mahalle muhtarlarından Mustafa Çağlar, "Çok doğru ve güzel bir karar, geç kalınmış bir karar. Bende ikinci evlilik yapmayı düşünüyorum" dedi
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 20:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?