21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediyeden 'mavi nokta' uygulaması

Antalya Kepez Belediyesi, birçok hastalığın taşıyıcılığını yaparak, insanlar için risk oluşturan haşerelere karşı mücadele etmek amacıyla gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde “Mavi Nokta” uygulaması başlattı.

Kepez Belediyesi, gıda satışı ve üretimi yapılan yerlerde haşereye karşı Mavi Nokta ile mücadele edecek. Kepez Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek, birçok hastalığı insanlara bulaştırma riski bulunan haşerelerle mücadele etmek amacıyla gıda üretimi yapılan işletmelerde ve restoranlarda Mavi Nokta uygulaması başlattı.

Kepez Belediyesi Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk uygulama Dokuma bölgesinde Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki gerçekleştirildi. Cadde üzerinde bulunan restoran, pastane, bakkal, fırın gibi gıda satışı ve üretimi yapan işletmeler, haşereye karşı ilaçlandı. Esnaf da, Kepez Belediyesi’nin, haşere ile mücadele amacıyla başlattığı mavi nokta uygulamasından memnuniyetle karşıladı. Pastane İşletmecisi Çetin Kupu, mücadele edemedikleri haşereye karşı Kepez Belediyesi’nin mavi nokta uygulamasını başlatmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Mavi Nokta uygulaması hakkında bilgi veren Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bu uygulamada, Avrupa Birliği ülkelerinde de yaygın olarak kullanılan etkili, kalıcı ve insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından en ideal yöntem olan jel yöntemini tercih ettiklerini belirtti.

Mavi Nokta uygulamasını ücretsiz yaptıklarını anımsatan Öner, “Gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler, bu uygulamadan büyük fayda sağlayacaklar. Gıda satışı ve üretimi yapılan işletmelerden hizmet alan halkın da sağlığı, hem haşerelerden hem de klasik ilaçlama yöntemlerinin getirdiği risklerden korunacak. Bu uygulama ile Kepez’deki gıda işletmelerine haşere mücadelesi konusunda dünya standartlarında bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz.”

Jel tekniği ile insan sağlığını tehdit eden haşere sorununun önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Öner, “Uygulama yapılacak işletmelere Mavi Nokta sertifikası vereceğiz. Bu uygulamanın Antalya’nın genelinde de uygulanmasını umuyorum. Kepez Belediyesi olarak halk sağlığı için büyük önem arz eden bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.” Dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?