7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediye'ye ait fırın mühürlendi

Antalya'nın İbradı ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait olan ekmek fırını üretim izin belgesi olmadığı gerekçesiyle Tarım İl Müdürlüğünce mühürlendi. 

Mülkiyeti İbradı Belediyesi'ne ait olan ve İbrahim Arslan tarafından işletilen İbradı Ekmek Fırını, üretim izni belgesi olmadığı gerekçesiyle üretimi bir süreliğine durduruldu. Daha önce yetkililer tarafından para cezası kesilerek uyarıldığı belirtilen ekmek fırını, İbradı Tarım İlçe Müdürü Cevdet Metin ve Ziraat Mühendisi Birsen Gül Sevilay tarafından eksik evrakları tamamlanıncaya kadar mühürlendi. Yetkililer, ekmek pişirilen kısım, hamur işlenen bölüm ve hamur teknesini mühürleyerek zabıt tuttular. 

Tarım İlçe Müdürü Cevdet Metin yaptığı açıklamada, "Daha önce uyardığımız ekmek fırını, üretim belgesi olmadığı için bugün mühürledik. Gerekli belgeleri tamamladığı zaman yeniden ekmek üretimine başlayacak ve mühürleri sökeceğiz" dedi. İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya da "İlçede bulunan tek ekmek fırınının mühürlenmesi bana göre yanlış, arkadaşlar eksiklikler giderilinceye kadar idare edebilirlerdi. Fırının içinin tüm duvarlarını birkaç gün içinde fayans yapacağız. Bu işi yıllarca bizde yaptık. Antalya'da bu fırın ayrında kaç fırın var. Böyle olunca Antalya'daki fırınların yüzde 90'ının mühürlenmesi gerekiyor. Hem para cezası yazılıp, hem de mühürlenilmesi yanlıştır. Görevini yapan arkadaşlara saygı duyuyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 12:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?