1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediyeye haciz şoku!

Geçtiğimiz günlerde borçlarından dolayı bünyesindeki dükkan ve arsaları satan Elmalı Belediyesi hakkında, SSK, TEDAŞ, Vergi Dairesi, Emekli Sandığı ve esnafa olan yaklaşık 14 milyon TL borçtan dolayı, taşınmaz mallar ile banka hesabı için haciz kararı alındı

Edinilen bilgiye, Elmalı Belediyesi’nin önceki dönemden kalan yaklaşık 14 milyon TL borcu ödeyemediği gerekçesiyle başlatılan icra takibinin ardından, tüm mallar ile banka hesaplarına haciz kondu.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise, borcun kendisinden önceki döneme ait olduğunu belirterek, ''Belediyemiz önceki dönemlerden kalan borçlar yüzünden sıkıntılı günler yaşamaktadır. Geçtiğimiz günlerde kısa vadeli borçları ödemek için arsa ve dükkan satışı gerçekleştirdik. Birçok kişi önceki dönem ödenmemiş borçlar nedeniyle sırada beklemekte.Şu an Elmalı’da bir yangın olsa yangını söndürmeye gidecek hizmet engellendi. Paramız var, ancak işçilerimiz maaşlarını alamadılar. Tüm hesaplara haciz konuldu” dedi.

Altıntaş, kendisinden önceki Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı ve yönetiminin 5 yıl boyunca borçlarını ödemeyip belediyeyi trilyonlarca borçlandırdığını iddia ederek, “Bu borçları göreve geldiğimiz 3 ay içinde biz yapmadık. Bugün itibariyle belediyenin hesaplarına 5 yıldır haciz konulmadığı halde bugün el konulmuştur. Belediyenin eli kolu bağlanarak hiç bir hizmet veremez konuma getirilmiştir” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 19:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?