21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belek olimpiyatlara hazırlanıyor

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde 2009 yılının Nisan ayında 40 ülkeden yaklaşık 2000 turizm çalışanının katılacağı 1. Turizm Olimpiyatları (Tourolympix) düzenleneceği bildirildi.

Turizm Araştırma ve Strateji Merkezi Başkanı Hüseyin Baraner, yaptığı açıklamada, "Türkiye dahil, 40'dan fazla ülkeden turizm çalışanları yılda bir kere turizmciler arası olimpiyat oyunlarına davetliler. Türkiye'ye turist gönderen ülkelerin turizm çalışanları, bu sefer turist gönderdikleri ülkede, Türkiye'de, kendi aralarında yarışarak buluşacaklar, kaynaşacaklar ve bu ülkeye turist göndermekte ne kadar isabetli davrandıklarını bizzat ve bir sinerji oluşturarak büyük bir aile halinde görecekler" dedi.

"40 değişik ülkeden ortak bir paydaya sahip olan insanların Türkiye'de buluşarak birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak için, bir spor müsabakasından daha iyi bir yol olabilir mi?" diye soran Baraner; "Sportif yarış ve barışçıl çekişmeyle halklar arası diyalog fikrini olimpiyatlar ve uluslararası spor müsabakalarıyla tanıyoruz; Halklar arası barışa katkı sağlayan modern olimpiyat oyunları bizlere bunu 112 yıldır tekrar ve tekrar ispat ediyor. Bu fikir, tereddütsüz ve derhal birçok kişi ve kurumlar
tarafından büyük coşkuyla onaylandı. TUI AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya'nın onursal hemşerisi Dr. Michael Frenzel, Nisan 2009'da Belek'te düzenlenecek 1. Turizm Olimpiyatları - Tourolympix oyunlarının hamiliğini yapmaya ve desteklemeye karar verdi" diye konuştu.

"Yıllardır değişik ülkelerin insanları Türkiye'ye gelip, ülkemizin insanları, güneşi, denizi, doğa harikaları ve kültürüyle buluşuyor. Burada Türk insanıyla ve kendi aralarında buluşuyorlar, kaynaşıyorlar ve yeni dostluklar kuruyorlar. Ziyaretçilerimiz bu dostlukları kurarken, onları Türkiye'ye gönderenleri, yani Türkiye ve Avrupa'daki turizm çalışanlarının da kaynaşmasını Tourolympix sağlayacak" diyerek Turizm olimpiyatlarının amacını açıklayan Baraner, 1. Turizm Olimpiyatları - Tourolympix'i
destekleyen kurumlar arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB), Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin de bulunduğunu kaydetti.

Çeşitli ülkelerden turizm oyunları için gelecek olan turizm çalışanlarının konaklamalarının Belek bölgesinde bulunan otellerin sponsorluğunda yapılacağını ifade eden Baraner; "Aynı oteller, müsabakaların yapılacağı spor saha ve malzemelerini temin edecekler" dedi.

Turizm Olimpiyatları'nda turizm çalışanlarına Akdeniz'in en güzel sahillerinde 1 hafta unutulmaz bir tatil geçirmeleri ve birbirleriyle tanışma ve dostluklar kurma fırsatı verilirken aynı zamanda da değişik spor dallarında da çeşitli yarışmalar yapılacağını belirten Baraner; Tourolympix'te yer alacak olan spor branşlarının da şunlar olacağını kaydetti:

Beach Voleybol, Yüzme, Okçuluk, 500 metre koşu, Masa Tenisi, Tenis, Darts, Futbol ve Klasik Danslar. Baraner. Müsabakalar için hakemlerin Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yardımıyla belirleneceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?