7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belek'te kaç ağaç kesildi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şenol Aydemir'in, golf sahası izni verilen Belek ormanlarında 500 bin değil, 80 bin ağaç kesildiği açıklamasına çevreciler sert tepki göstermiş, TEMA "Kesilen ağaç sayısı 500 binin de üzerinde" demişti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da önceki gün yaptığı açıklamada, Belek'te 2004 yılından bu yana toplam 160 bin ağaç kesildiğini söyledi. 

Günay golf tesisleri yapımı nedeniyle fıstık çamlarının kesilmesinin kendisini çok üzdüğünü belirtti. Günay, "Aşağı yukarı tahsislerin yarısı kesilmiş. Bende son hava fotoğrafları var, kesilen yerler yeşillendirilmiş ama ormanda eksilme var. Bir ağacın kesilmesine bile insan olarak karşıyım. Ama bir yandan da kalkınmak ve zenginleşmek gerek. İşte bunun için koruma ve kullanma dengesini kabul etmeliyiz" diye konuştu. 

Günay "Artık lüzumsuz ağaç kesilmeyecek" diyerek şöyle konuştu: 

"Kesilmesi zorunlu olsa bile, bunların yerlerine çok daha fazlasının dikilmesi gerekir. Ağaca, toprağa, çevreye sahip çıkmamız lazım. Çünkü küresel ölçekte çevre duyarlılığı artık çok daha önemli. Bugün yaylalarımız ve kentlerimiz betonlaşma tehlikesi altında. O nedenle bundan böyle lüzumsuz ağaç kesilmeyecek. Buna çok dikkat edilmeli."

OKTAY PİRİM/MİLLİYET
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 11:18:31
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 11:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?