15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belinay'ın yaşam mücadelesi

'PARMAK BEBEK' BELİNAY'IN 99 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ

Antalya'da, henüz 25 haftalıkken 'strese' girdiği belirlenerek sezaryen ile 800 gram olarak dünyaya gelen 'parmak bebek', 99 günlük yaşam mücadelesinin ardından 2 kilo 10 gram olarak tedavi edildiği hastaneden taburcu oldu.

Anne karnında 'strese' girdiği belirlenerek acil olarak sezaryen ile 27 Temmuz tarihinde Memorial Antalya Hastanesi'nde dünyaya gelen Belinay bebek, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlandı. Yoğun bakımda 600 grama düşen 'parmak bebek',

hayata tutunmayı başardı. Yoğun bakım ünitesinde 99 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kazanan Belinay bebek, 2 kilo 10 gram olarak taburcu edildi.

Memorial Antalya Hastanesi Yenidoğan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uz.Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, "Belinay bebek hastaneye anne karnında geldiğinde 800 gramdı. Son yıllarda gelişen teknoloji ve yenidoğan bölümündeki gelişmeler prematüre bebeklerin hayatta kalması için umut verici oldu. Bebek 99 gün Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördü ve tedavisinin ardından 2 kilo 10 gram olarak sağlıkla taburcu edildi" dedi.

Bebeğini kucağına alan anne Şefika Dikmen de, Belinay'ın doğumunun ardından onu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu yüzden çok büyük bir korku yaşadığını anlatan Dikmen, sözlerine şöyle devam etti: "Doğduğu andan itibaren hastalığı boyunca onu hep uzaktan sevdim. Yoğun bakımda kaldığı 99 günün her gününü, büyük bir korku ve endişeyle geçirdim. Sonunda bebeğimizin taburcu olacağı müjdesini aldığımızda dünyalar bizim oldu. Bebeğime sağlıklı bir şekilde kavuştuğum gün hayatımın en

mutlu günü oldu."

'PARMAK BEBEK' BELİNAY'IN 99 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 13:21:00
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 15:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?