8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Beline bağladığı ip ölüme götürdü

Antalya'da Karaöz Beldesi'ndebeline bağladığı balya ipiyle su kanalına inen 11 yaşındaki Ahmet Küçük, ipin kopması sonucu kanala düşünce boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Karaöz İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Küçük, 6 yaşındaki komşularının oğluyla birlikte su kanalına giderek oynamaya başladı. Su kanalına inerek suya dokunmak isteyen Küçük bu sırada kanal etrafında bulduğu ve balya sarmakta kullanılan ipin bir ucunu su dinamosuna diğer ucunu da beline bağlayarak su kanalına inmeye başladı. Suya dokunduğu sırada belindeki ipin kopması sonucu kanala düşen çocuk akıntıya kapıldı. Yüzme bilmediği öğrenilen ve boğularak ölen Ahmet Küçük yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra yanında bulunan arkadaşının ağlamaları ile olay yerine gelen çitçiler tarafından kanaldan çıkartıldı.

Olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahelelerine rağmen minik çocuk hayatını kaybetti. Bu tür DSİ kanallarına güvenlik telleri çekilmesi gerektiğini söyleyen Baba Veli Küçük, "Kanal oldukça derin ve akıntılı. Buraya yaşı büyük birisi düşse bile zor kurtulur. En azından kanalın yerleşim yerlerinin yakınlarından geçen bölümlerine güvenlik için teller çekilmeliydi. Benim bir tanecik oğlum vardı onu da kaybettim. Başkalarının canı yanmaması için burada güvenlik önlemleri alınmalı"dedi. Olayla ilgili jandarma komutanlığı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 14:00:35
Güncelleme :9 Ağustos 2007 Perşembe 09:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?