21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Beraber teslim oldular

Antalya’da yaklaşık 2,5 ay önce nişanlı olan 17 yaşındaki genç kızı kaçırdığı ve alıkoyduğu iddiasıyla aranan Harun A., genç kızla birlikte jandarma karakoluna teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, dün jandarmayı arayarak teslim olacağını bildiren Harun A. (22), yanında kaçırdığı iddia edilen F.Ç. (17) ile birlikte Doyran Belediyesi’ne ait resmi araçla, Çakırlar Jandarma Karakolu’na geldi.


Antalya’dan kaçarak Kayseri’ye gittikleri ve burada bir gecekondu kiralayarak birlikte yaşadıkları belirlenen Harun A. ile F.Ç.’nin, teslim olmak için geldiklerinde, merkeze bağlı Aksu Beldesi’nde otobüsten indikleri ve jandarmanın daha önce Doyran Belediye Başkanı Nurettin Ardıç’la görüşmesi dolayısıyla buradan alınarak, belediyeye ait otomobille karakola getirildiği açıklandı.


Karakola teslim olan Harun A.’nın ifadesinde, evlenmek istediği F.Ç.’yi kaçırmadığını ve kızın kendi isteğiyle kaçtığını söylediği bildirildi.


F.Ç.’nin de ifadesinde, anne ve babasının aynı beldede oturan Harun A.’yı sevdiğini bildikleri halde başka bir kişiyle kendisini nişanladıklarını belirterek, Harun A.’ya askerden dönüşünde kendisini kaçırmasını istediğini ve birlikte kaçtıklarını söylediği öğrenildi.


Soruşturma kapsamında genç kız, kendi izniyle jandarmalar tarafından bakirelik testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, test sonucu bakire olmadığı anlaşıldı.


ANNE-BABA İLİŞKİYE KARŞI ÇIKIYOR


Bu arada kızları F.Ç’nin kaçırıldığını iddia eden ve Harun A. hakkında şikayetçi olan anne ve babası, kızlarının bulunduğunun haber verilmesi üzerine Çakırlar Jandarma Karakolu’na geldiler.

Kızlarını yaklaşık 2,5 ay sonra gören anne ve baba karakol önünde gazetecilerin soruları üzerine, 17 yaşındaki kızlarının akli dengesinin yerinde olmadığını, bu nedenle Harun A.’yı sevdiğine inanmadıklarını söylediler. Anne ve babanın karakolda da benzer yönde ifade vererek, şikayetlerini yineledikleri öğrenildi.


Bu arada, kızlarının Harun A. ile evlenmek istediğini söylediğini kendisine yönelten gazetecilere anne; “Onu sonra değerlendireceğiz” yanıtını verdi.


İfadelerin alınmasının ardından “evlenme vaadiyle kızlık bozma” ve “alıkoyma” suçlarından adliyeye sevkedilen Harun A., F.Ç ile birlikte jandarma aracında adliyeye götürüldü.


F.Ç, gazetecilere de “Harun’u seviyorum. Ailem evlenmemize izin versin” dedi.


Savcılık, ifadesini aldığı Harun A. serbest bırakılırken, genç kız da ailesine teslim edildi.

aa
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 18:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?