22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Berivan, 4 kişiye hayat verecek

BERİVAN ORGANLARI İLE 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Antalya'nın Alanya ilçesinde üç gün önce 4 katlı apartmanın çatısından düşen Berivan Çakan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

25 yaşındaki Berivan Çakan'ın tedavi gördüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Gebze'den Alanya'ya gelen ailesi, Berivan'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Organ Nakli Koordinatörü Kutlay Gökçe, ailenin kararı üzerine operasyon hazırlığına başlandığını belirterek, "Ailenin organ bağışında bulunması ile Antalya Nakli Koordinasyon Merkezi'nde organların kimlere nakledileceğinin belirlenmesi için doku testi yapılmaya başlandı. Donörlerin belirlenmesi için testler sürüyor.

Helikopterle iki seferde gelen operasyon ekibi öncelikle kalbi alarak helikopterle Antalya Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'ne götürdü. Diğer organlar ise gece yarısı karayolu ile Antalya Medikal Park Hastanesi'nde görevli ameliyat ekibi tarafından götürülecek" dedi.

Berivan Çakan'ın kalbi, böbrekleri ve karaciğerinin organ bekleyen hastalara takılarak 4 hastanın hayata tutunmasının sağlanacağını dile getiren Dr. Gökçe, "Ailenin duyarlı davranışı herkese örnek olmalı. Bir hayat söndü, fakat belki 4 kişinin hayatı aileleri ile birlikte tekrar aydınlanacak" diye konuştu.

Berivan Çakan, üç gün önce Alanya'nın Oba Göl Mahallesi Yılmazoğlu Caddesi'ndeki 4 katlı apartmanın çatısından düşmüştü. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve üç gündür bilinci kapalı olan genç kadının beyin ölümü gerçekleşmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 10:55:04
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 11:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?