21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Beyaz eylem

ANTALYA'DA BEYAZ EYLEM

Antalya'da hekimler, Tam Gün Yasası ve Performansa Dayalı Ücret Uygulamasını protesto etmek, özlük haklarının korunmasını istemek amacıyla iki günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi A Blok önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, ellerinde 'Yerli, yabancı yok, biz de hekimiz', 'Köle değil hekimiz', 'Üniversite hastaneleri kamuya aittir', 'Performans hasta eder', 'Uykusuz doktor ölüm demektir', 'Puanları Mario toplasın', 'Çok ses, tek yürek, bu bilek bükülmeyecek' yazılı dövizler taşıdı ve 'Nitelikli eğitim sağlıklı gelecek', 'Bu iş yerinde grev var, Grevdeyiz' yazılı pankart açtılar.

Bir süre Sağlık Bakanlığı aleyhinde slogan atan hekimler ve tıp öğrencileri, Dumlupınar Bulvarı yan yoldan dörderli gruplar halinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü. Burada basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Hastanede görev yapan asistanlar, öğretim üyeleri ve diğer sağlık çalışanlarıyla tıp fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Antalya Tabip Odası yöneticileri, SES üyelerinin yanı sıra bazı hastanelerden de katılanlar oldu. CHP İl Başkanı Özer Ülken de hekimlere destek verdi.

ANTALYA'DA BEYAZ EYLEM
ANTALYA'DA BEYAZ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 17:09:04
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 22:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?