16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Beydağı Yayla Şenlikleri yapıldı

KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı İmecik Köyü beydağlarında düzenlenen 7. Beydağları İmecik Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik ağalığını ise 6 aday arasından Taş yapı sahibi Abdullah Taş 10 Bin TL’ye aldı.

İmecikliler Sosyal-Kültürel, Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ve İmecik köyü muhtarlığı tarafından organize edilen Beydağları Yayla Şenliği, İstiklal Marşı'nın okunması ve dualar eşliğinde başladı. Şenliklere, AK Parti Antalya ve Korkuteli ilçe yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, çevre köy ve kasabalardaki belediye başkanları ile muhtarlar, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliklere katılan vatandaşlara ekmek arası kıyma, ayran ve helva ikram edildi. Şenliklerde Korkuteli Halk oyunları, Çin sirk gösterisi, en iyi keçi kırma yarışması, yöresel eğlence ve oyunlar ile Gölhisarlı Şeref ve ekibinin yer alacağı şenliklerde, Türk Halk Müziği sanatçısı Hasret Cansel konser verdi.

6. Beydağları İmecik Yayla Şenliği çayır ağası olan Murat Eren ve 1.,3. ve 5 şenlik ağası Hüsamettin Güllü şenlik alanına deve üzerinde kortej eşliğinde giriş yaptılar.

7. Beydağları İmecik Yayla Şenliği çayır ağalığını 10 bin TL’ye kazanan Abdullah Taş, “Bende herkes gibi İmecik sevdalısıyım. Maddi ve manevi katkımı eksik etmeyeceğim. Her şey imecik için” dedi.

Şenlikte bir konuşma yapan İmecikliler Sosyal-Kültürel, Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hümmet Küçüksolak, “Sosyal ve kültürel yardımlaşma içinde bulunmak, İmecik köyü ve yaylasını sosyal, sportif ve kültürel alanda bir marka olmak ve köyde yaşanır hale getirmeyi hedef belleyip yayla turizminin gelişmesine katkıda bulunmak'' diye konuştu.

Küçüksolak, ayrıca, dernek olarak bu yıl yaylaya elektriği getirdiklerini, bunun yanında İmecik köyüne değişik ekipmanları kazandırdıklarını söyledi.

Ardından yayla şenliğine emeği geçenlere plaket verildi. Şenlik ağası Abdullah Taş, ağalık koçunu ilçe jandarma komutanlığı ekiplerine hediye etti.

KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
KORKUTELİ İMECİK KÖYÜ 7. BEYDAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 10:16:01
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?