16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Biber üreticileri birincilik için yarıştı

KAŞ'TA BİBER ÜRETİCİLERİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Antalya'nın Kaş İlçesi’ne bağlı Çayköy Köyü’nde bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel ‘Deve Güreşleri’ etkinlikleri kapsamında biber üreticilerine yönelik bir yarışma gerçekleştirildi.

Kaşlı üreticiler yetiştirdikleri biberler ile birincilik için yarışırken, jüri üyeleri ise sivri ve çarliston biberlerini seçmekte zorlandı. Elemeler sonunda ilk altıya kalan üreticiler içersinde Nasuh Gümüş Çarly Biber ile birinci, Mehmet Aklaya Sivri Biber ile ikinci, Veli Demirel Çarly Biber ile üçüncü oldu. Dereceye giren çiftçilere ödülleri İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Adem Aydın, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer tarafından verildi.

Çayköy Muhtarı Ramazan Sarcan, köyün en önemli geçim kaynağının seracılık olduğunu belirterek, “Seracı üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerde hormon kesinlikle yoktur. GDO’ya da rastlanılmamıştır. Seracı üreticilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından sık sık denetleniyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık” diye konuştu.

Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde bir köy muhtarının köyüne Kültür Hizmet Binası yapmak için deve güreşi düzenlemesini takdirle karşıladığını söyledi. Yılmaz, organizasyonda emeği geçenlere tebrik etti.

KAŞ'TA BİBER ÜRETİCİLERİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI
KAŞ'TA BİBER ÜRETİCİLERİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 11:56:00
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 12:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?