21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bikini ve haşema birlikteliği şaşırttı!

Antalya'da mayo satışı yapan bir mağazanın geçen mayıs ayındaki defilesinde bikini ve haşemanın yan yana sunulması, Alman ARD 1 Televizyonu'nun ilgisini çekti.

Defile haberinin Hürriyet'in 26 Mayıs tarihli Almanya baskısında da kullanılması hem bu ülkede yaşayan Türklerin hem de Almanların ilgisini çekince, ARD 1 Televizyonu Antalya'ya 4 kişilik ekip gönderdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın karşısındaki mayo mağazasına gelen Alman televizyoncular, mağaza sahibi İlker Can'a haşema ve bikiniyi satarken herhangi bir tepki görüp görmediğini sordu.

Bazı kadınların kapalı kıyafetle denize girdiğini belirten İlker Can, "Plajlarda tesettürlü mayo ve bikini giyen kadınlar birlikte denize giriyor. Önemli olan herkesin birbirinin inancına saygı göstermesi. Mağazamıza gelen başı açık kadınlar haşema alırken, türbanlı kadınlar da mayokini satın alabiliyor. Bu bizi şaşırtmıyor" yanıtını verdi.

ARD televizyonu ekibi, mağaza sahibi Can'dan sonra müşterilerle de röportaj yaptı. Alman muhabir, türbanlı müşteriye, "Haşema satın almaya mı geldiniz?" diye sordu.

Genç kızın, "Haşema çok kapalı ve bu kıyafetle deniz keyfi yaşanmaz. Biraz daha rahat bir kıyafet bakıyorum" sözleri Alman ekibi şaşırttı. Mayo seçen başı açık bir müşteriye de, "Haşemayla denize giren kadınlara nasıl bakıyorsunuz" diyen Alman muhabir, "Herkesin inancına saygılı olmak lazım" yanıtını aldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 15:20:47
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 15:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?