21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bikini yasaklama teklifine tepki

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Alanya Belediye Meclisi'nde gündeme gelen turistlerin sokak ve alış veriş merkezlerinde mayo ve bikiniyle dolaşmasının yasaklanması ile ilgili teklifi değerlendirdi. 

Açıklamasını yazılı olarak yapan Barut, "Türkiye'nin turizme açılan en eski bölgeleri arasında yer alan Alanya'nın yıllardır hiç yaşamadığı bir gündemle sarsılmasını üzüntü ve kaygıyla karşılıyoruz" dedi. 

Bu kararın Türkiye'nin imajını oldukça zedeleyeceğini anlatan Ahmet Barut, yabancı basına da yansıyan bu konunun gündeme getirilmesi ve tartışılmasının gereksiz ve zarar verici olduğunu söyledi. 

Barut, dünyadaki sıcak iklimli tüm tatil yörelerinde olduğu gibi dinlenmek, eğlenmek, özgür bir tatil geçirmek için ülkemize gelen turistlerin giyimleri ile ilgili sınırlama getirme çabalarını akla mantığa sığdırmakta güçlük çektiğini belirtti. 

İklim ve kişisel tercihleri çerçevesinde mayo veya bikini giyen turistlere polisiye tedbirlerle sınırlama getirmek isteyenlerin alternatif giysi şekli önerisinin ne olduğunu sormayı bile gereksiz bulduklarını anlatan Barut, şöyle konuştu: "Altını özenle çizmek isteriz ki; ülkemizin genel ve yöresel kazanımlarında çok önemli yeri olan turizmin, kişisel kazanımlardaki yerini de iyi düşünüp bu büyük potansiyele yönelik tavır ve söylemlerde yetkili yetkisiz herkesin ağzından çıkana ve bunun nereye varacağına dikkat etmesi ve bu konuda özen göstermesi çok önemlidir. Turizm gibi Türkiye ekonomisindeki yeri ve ülke tanıtımına katkısı tartışmasız olan bir alanın ne kadar hassas dengelere sahip olduğunu bir kez daha hatırlatıyor böylesi gereksiz gündemlerin ulusal imaj ve çıkarlarımızda yaratacağı kayıplar konusunda herkesi daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?