21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bilişim dünyası Antalya'ya geliyor

Uluslararası Bilgisayar, İletişim, İnternet, KOBİ ve Hotel Yönetimleri Sistemleri Fuarı (Computech Communication KOBİ-Hotel Management 2005), 3 Şubat’ta Antalya’da başlıyor.

Antalya Fuarcılık ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından bu yıl ilki düzenlenen fuara çok sayıda firma katılacak.

Khan Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, fuarla ilgili bilgi verdi. Fuarın, Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan 10 milyonluk nüfusun yanı sıra, illerde bulunan 27 sanayi bölgesindeki binlerce kuruluşa, birçok üniversite ve kamu kuruluşuna hitap edeceğini belirten Seçer, fuarın bilişim sektörü için önemli bir ticaret platformu olacağını söyledi.

Fuarda, aralarında CISCO Systems, IBM Türkiye, Netsis, Vestel Dexar, Doruknet, İşnet, Satko Telekom gibi bilişim sektörünün önemli isimlerinin de yer aldığı 112 firmanın, 324 marka ile yer alacağını ifade eden Seçer, "Fuarda bilgisayardan mobil iletişime, otel yazılımlarından ofis ekipmanlarına kadar binlerce yeni ürün, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Teknoloji dünyasındaki en son trendler ve gelişmeler yansıtılacak. Bu fuar Akdeniz’in dijital devrimi, yeni bir başlangıcın ilk adımı olacak" dedi.

Türkiye Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER) Genel Sekreteri Nuri Ödemiş ise, Antalya’nın önemli bir turizm ve KOBİ şehri olduğuna dikkat çekerek, fuar süresince özellikle bu alanlara yönelik seminer düzenleyeceklerini söyledi. Türkiye’de bilişim konusunun büyük kentlerle sınırlı kaldığını da vurgulayan Ödemiş, "Fuarı ticari bir etkinlik olarak değil, toplumun bilişim konusunda gelişimini sağlayacak sosyal bir etkinlik olarak görüyoruz" diye konuştu.
Fuarın, 3-6 Şubat 2005 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 12:31:39
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 12:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?