16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bir aşk ve entrika hikayesi

BİR AŞK VE ENTRİKA HİKAYESİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Hindistan'da geçen bir aşk ve entrika hikayesini konu alan ünlü bale eseri La Bayadere ile izleyici karşısına çıkacak.

Müziği ünlü besteci L. Minkus'a, koreografisi ise M. Petipa'ya ait olan eser, klasik bale repertuvarının baş yapıtlarından biri olarak günümüzde de popülerliğini koruyor. 23 ve 26 Ekim'de saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan La Bayadere, bu sanat sezonunda Nisan ayında da izlenebilecek.

Efsanevi konusu ve dansları ile izleyiciyi büyüleyen La Bayadere'nin rejisörlüğünü Natalia Arobelidze ve Sergei Tereshenco yapıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetirken, Selim Yılmaz ise kondüvit görevini üstleniyor. Eserde dekor ve kostüm Osman Şengezer'e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Nikiya'yı Müge Öğüt, Esra Taner, Selin İnan, Solor'u Tolga Burçak,Evren İskender, Gamzatti'yi Gülçin Alpaşar , Derya Özbakır , Selin İnan, Brahmin'i Devrim Saraçoğlu ,Mehmet Sipahi , Raja'yı , Cenk Şahinalp , Mehmet Sipahi, Fakir'i ise Gabriel Gogua, Evren İskender ve Kürşat Kılıç'ın canlandırdığı eser, Hindistan'da geçiyor.

Ayrıca ANTDOB bu sanat sezonunda, üç yeni bale eserinin daha prömiyerini de yapacak. Anna Karenina , Hırçın Kız Balesi ve Backstage ilk kez Antalyalı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

BİR AŞK VE ENTRİKA HİKAYESİ
BİR AŞK VE ENTRİKA HİKAYESİ
BİR AŞK VE ENTRİKA HİKAYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 10:52:05
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?