1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bir caretta daha ölü bulundu

Antalya'nın Finike ilçesindeki bir koyda, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağası carretta carettalardan biri ölü bulundu.

Finike-Demre kara yolundaki Gökliman koyunda dişi bir caretta caretta, boynu ve gövdesine halat bağlanmış olarak ölü bulundu.

Demre Belediyesi ile Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğine bağlı ekiplerin yaptığı ilk incelemede, başından balıkçı bağlarına takılarak öldüğü belirlenen deniz kaplumbağasının, ağlardan çıkarılması için boynuna ve gövdesine halat dolandığı, daha sonra da vücuduna bağlanmış bu halatla koya bırakıldığı saptandı.

Yaklaşık 50 kilo olan ve takıldığı ağlar nedeniyle vücudu ciddi yaralar alan caretta caretta, gömülmek üzere koydan alındı.

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği yetkilileri, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaların yaşam alanlarının korunması için 1 Mayıs-31 Eylül tarihleri arasında kıyıdan bir mil uzaklığa kadar balıkçı ağları atılmaması için tedbir aldıklarını, buna karşın caretta carettaların açıktaki balıkçı ağlarına takıldıklarını söyledi.

Yetkililer, balıkçıların, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının yaşam hakları ile kıyıla çıkış ve denize dönüş alanlarına özen göstermelerini istediler.
 

AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 19:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?