16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bir ev sahibinin örnek davranışı

BİR EV SAHİBİNİN ÖRNEK DAVRANIŞI

Antalya'da bir ev sahibi, sekiz aydır kirasını ödeyemeyen yatalak kiracısına sahip çıktı. Ev sahibi, eşi işten çıkarılan ve 5 ay önce geçirdiği beyin kanaması yüzünden felç geçiren kiracısının elektrik ve su faturalarını kendisi ödüyor.

Antalya'da, Saliha Koloman isimli ev sahibi, kirasını sekiz aydır ödeyemeyen felçli kiracısı Ayşe Kaya'ya, aylardır çocuğu gibi bakıyor. Yatalak kadının her gün altını temizleyen ve yemeğini yediren Koloman, kiracısının elektrik ve su faturalarını kendisi ödüyor. Felçli Ayşe Kaya, belediyede işçi olarak çalışan eşi Ahmet Kaya'nın sekiz ay önce işten çıkarılması ile başlayan maddi sıkıntı nedeniyle 5 ay önce beyin kanaması geçirince, yatağa mahkum oldu. Yürüyemeyen, ellerini hareket ettiremeyen ve

konuşmakta güçlük çeken Ayşe Kaya'ya beş aydır öz kızı gibi bakan Saliha Koloman, felçli kadının 4 ve 6 yaşındaki çocuklarıyla da ilgileniyor.

"Bu kadar zor durumdaki bir kadını nasıl kaderine terk ederim" diyen Saliha Koloman, elinden geldiği kadar hasta kadına bakmaya çalıştıklarını söyledi. Mahalleden bazı komşuların destek olduğunu anlatan Koloman, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de yarım elma projesi çerçevesinde Kaya ailesine destek olduğunu belirtti. Koloman, "Haftada bir gün bakıcı bir kadın ve doktor gönderiyorlar. Ayrıca, belediyenin aş evinden hergün sıcak yemek geliyor" dedi.

YARDIM ELİ BEKLİYORUZ

Ev sahipleri sayesinde sokakta kalmaktan kurtulduklarını söyleyen Ayşe Kaya'nın eşi Ahmet Kaya ise, "Her şeyimizle ev sahibimiz ilgileniyor. Sekiz aydır kira ödeyemiyoruz. İş arıyorum ama bulamıyorum. Elektrik faturasını ödeyebilmek için buzdolabını satmıştım. Ev sahibimiz bunu öğrenince evindeki buzdolabını bize verdi" diye konuştu. Yakacak odunları bile olmadığını söyleyen Ahmet Kaya, ödeyemediği kredi kartı borcunun faizle 8 bin TL'ye çıktığını da anlattı. Kaya, "Eşimin fizik tedavisi görmesi

gerekiyor, maddi sıkıntı nedeniyle hastaneye bile gidemiyoruz. Acil olarak geçimimizi sağlayacak bir işe ihtiyacım var" dedi.

BİR EV SAHİBİNİN ÖRNEK DAVRANIŞI
BİR EV SAHİBİNİN ÖRNEK DAVRANIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:35:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 14:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?