1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bir evi keneler bastı

Antalya'da, bir evi basan onlarca kene nedeniyle ev halkı ve komşuları geceyi sokakta geçirdi. Kenelerin KKKA virüsü taşıma ihtimaline karşı büyük panik yaşayan ev halkı, ilaçlama şirketi yetkililerinin ihbardan tam 12 saat sonra gelmelerine tepki gösterdi.
Antalya'nın Çankaya Mahallesi'nde yaşayan Metin-Necla Karaaslan çifti gece saat 02.00 sıralarında sekiz yaşındaki kızları Derya'nın üzerinde bir kene olduğunu fark etti. Kızlarının üzerinde bulunan yapışmamış şekildeki keneyi görünce paniğe kapılan Metin Karaaslan evin giriş kapısı ve halıların üzerinde bulunan onlarca keneyi görünce büyük bir şok yaşadı Ev sahibi Karaaslan, evin pencerelerinde, halılarında ve duvarlarında onlarca kene olduğunu fark etti.

12 SAAT SONRA İLAÇLADILAR
Keneleri öldüren ve toplayıp bir kavanoza koyan Metin Karaaslan, sürekli yenileri ortaya çıkan kenelerle baş edemeyince büyükşehir belediyesine haber verdi. Belediye ekiplerinin gece çalışmadığı söylenince Karaaslan, bu kez Orman Bölge Müdürlüğü, 112 acil sağlık hizmetleri ve polise haber verdi. Karaaslan ailesi, bütün kurumları aramasına rağmen hiçbir yetkiliye ulaşamayınca geceyi sokakta geçirdi. Korkudan evlerine giremeyen Karaaslan ailesinin tekrar telefon açmasıyla büyükşehir belediyesinden ilaçlama ekipleri 12 saat sonra eve gelerek ilaçlama yaptı.

Keneleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) neden olan kenelere benzettiklerini söyleyen Metin Karaaslan, "İnternetten araştırma yaptık aynı keneler olduğunu sandık. Korkudan geceyi dışarıda geçirdik. Bütün kurumları aramamıza rağmen hiçbir yetkili ilgilenmedi. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi" diye konuştu.
Evini basan keneleri birilerinin de atmış olabileceğini söyleyen Karaaslan, şunları söyledi: "Dün gece eve geldiğimde evin önündeki yolda bir araba gördüm. Beni görünce hızla ayrıldı. Daha önce evde veya evin yakınlarında hiç kene görmemiştik. Kavanoza topladığımız keneleri Akdeniz Üniversitesi'ne götürerek incelettireceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 17:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?