15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bir garip 'rehine' olayı

BİR GARİP 'REHİNE' OLAYI

Antalya'nın Alanya ilçesinde kapısı açık bırakılan daireye giren sahipsiz pitbull, evdeki anne ve kızının saatler boyunca kendilerini bir odaya kilitleyip yardım beklemesine neden oldu.

Alanya'da Şekerhane Mahallesi Ersel Apartmanı'nın 4. katında oturan 39 yaşındaki Azize Kurt ile 21 yaşındaki kızı Dilek Kurt, sahipsiz bir pitbull tarafından saatlerce rehin alındı. Alt katta oturan komşunu oturmaya davet etmek için evden çıkan Azize Kurt, eve geri dönünce kapıyı anahtar üzerinde olarak açık bıraktı. Bu sırada çatı katından indiği tahmin edilen pitbull cinsi sahipsiz bir köpek daireye girdi. Dairenin kapısı rüzgarın etkisi ile kapanınca evde bulunan anne ve kızı köpekle karşı karşıya

kaldı. Panik içinde kendilerini bir odaya kilitleyen anne ve kız, bir yandan da telefonla yardım istedi. Azize Kurt ve kızı önce 155 Polis İmdat'ı aradı ancak polis kendilerini Alanya Belediyesi'nin hayvan toplama ekibine yönlendirdi. Polisin verdiği telefonu arayan anne-kız, kendilerine yardım gelmesini bekledi. Ancak aradan 2 saat geçmesine karşın yardım gelmeyince bu kez basın mensuplarından yardım isteyen Azize ve Dilek Kurt, eve gelen basın mensuplarının üzerinde anahtar bırakılan kapıyı açması ile

birlikte çığlık çığlığa kendilerini dışarı attı. Sahipsiz pitbull ise Alanya Belediyesi ekipleri tarafından alınarak, Demirtaş Köpek Bakım Merkezi'ne götürüldü.

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Dilek Kurt, "Gece yarısından beri çatıda köpek sesleri duyuyorduk. Birden evimizde köpeği görünce çok korktuk. Köpek koridora oturdu. Bu yüzden odadan çıkamadık. Yetkilileri aradık ama sanırım telefon şakası sandılar" dedi.

BİR GARİP 'REHİNE' OLAYI
BİR GARİP 'REHİNE' OLAYI
BİR GARİP 'REHİNE' OLAYI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 19:08:04
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 21:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?