21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Bir turist bir fidan' kampanyası

Manavgat Belediyesi, Bucakşıhlar köyünde geçen yıl yanan ormanlık alana 40 bin fidan dikti. 'Bir turist bir ağaca can verecek' sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikme törenine bölgede tatil yapan turistler de katıldı. 

Kampanya kapsamında Manavgat'a bağlı Bucakşıhlar köyündeki ormanlık alanda fidan dikme töreni düzenlendi. 

Törene Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Tema Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora, çeşitli sendikalara bağlı ilçe başkanları, belediye çalışanları ve köy halkı katıldı. 

Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, 8 Temmuz 2007 tarihinde Manavgat'ın Bucakşıhlar köyünde çıkan orman yangınında 526 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirterek, "Manavgat Belediyesi olarak 'Bir turist bir ağaca can verecek' sloganı ile 1 Ocak tarihinde başlattığımız kampanya kapsamında bugüne kadar 40 dönümlük alanda Keçiboynuzu ve Badem gibi yangına dayanıklı 40 bin fidan diktik" dedi. Turistlerin, kendi diktikleri fidanların gelişimini ülkelerine döndüğünde internet üzerinden kontrol etme imkanına sahip olduğunu anlatan Şenol, şöyle konuştu: "Kampanyanın maliyeti belediye ve Manavgat otellerince karşılanmaktadır. Kampanya kapsamında Manavgat'a tatile gelen veya Manavgat'ta yaşayan yerleşik turistin dikili fidanı olmuş olacak. Dikilen her fidana da Manavgat'ta tatil yapan bir turistin adını verdik. Bir turist bir ağaca can verirken, ismi ölümsüzleşmiş oldu. Kampanyaya destek veren Manavgat otellerine teşekkür ediyorum."

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 17:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?