21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bira gasp eden turistlere 11 yıl hapis

ANTALYA'da girdikleri marketten bıçak tehdidiyle 2 şişe bira gasp eden 1'i Gürcistan, diğeri Rus asıllı 2 kişi, 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zanlıların cezası, biraların değeri ve miktarının az olması ve mahkemedeki iyi halleri gözönüne alınarak 4 yıl 7 aya düşürüldü. 

Rus Georgi Mirtskhulava ile Gürcü arkadaşı Nukri Logua, geçen haziran ayında tatil için geldikleri Antalya'da Ömer Gümüş'e ait işyerinden bıçak tehdidiyle iki şişe bira gasp etti. Zanlılar kaçamadan polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bıçak tehdidiyle gasp olayına karıştıkları için tutuklanan Georgi Mirtskhulava ile Nukri Logua'nın Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaları, bugün karara bağlandı. Mahkeme heyeti zanlılara 11'er yıl hapis cezası verirken, çalınan biraların sayısı ve değerinin az olması nedeniyle cazalar 5'er yıl 6'şar aya indirildi. Mirtskhulava ve Logua'nın duruşmalardaki iyi halini gözönüne alan mahkeme heyeti, sanıklara 4'er yıl 7'şer ay ceza verilmesini uygun gördü. Nukri Yogua'nın cezası, bıçak taşıdığı gerekçesiyle 5 yıl 1 aya yükseltildi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 16:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?