22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Birleşmiş Milletler gibi bir sınıf

ANTALYA'DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ BİR SINIF

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yabancı uyruklular, çevreleri ile özellikle de komşuları ile daha iyi diyalog kurabilmek, yaşadıkları ülkeye uyum sağlayabilmek için Türkçe öğreniyor.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Türkçe kursuna katılan Alman, Belçikalı, İsviçreli, İtalyan, Özbek ve Rus kursiyerlerden oluşan sınıf adeta Birleşmiş Milletler (BM) gibi. Kursta Türkçe öğretmenin yanı sıra, yabancılara Türk kültürü ve gelenekleri de anlatılıyor.

PEKÇOĞU TÜRK İLE EVLİ

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atila Çetin, ilçede çok sayıda yabancı uyruklu vatandaşın ikamet ettiğini belirterek, "Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın birçoğu Türk ile evli. Çocukların okula gitmesi nedeniyle Türkçe öğrenmek bir zaruret olmuştur. Mayıs ayı içerisinde kurs çalışmalarımıza başladık. Toplam 100 saatlik bir program hazırladık. 6 Haziran'da kursumuz başladı ve Eylül ayı ortalarında da sona erecek" dedi.

ILICA BELDESİNDE DE KURS AÇILACAK

Manavgat'ın Ilıca beldesinde de çok sayıda İngilizin yaşadığını belirten Çetin, "Önümüzdeki günlerde de Ilıca'da Türkçe kursu açmayı planlıyoruz. Amacımız Türkçe ile birlikte Türk kültürünü ve geleneklerini de öğretmek" diye konuştu.

ALMANLAR DAHA KOLAY ÖĞRENİYOR

Manavgat'ta 3 yıldır yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik Türkçe dersi veren Hüseyin Torun ise, "Kursiyerler en çok memnun oldum kelimesinde takılıyorlar. Ruslar Türkçe'yi çok daha çabuk öğreniyorlar. İngilizler ise çok sıkıntı yaşıyorlar, Almanlarda Türklerle birlikte yaşadıkları için Türkçeyi kolaylıkla öğrenebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ BİR SINIF
ANTALYA'DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ BİR SINIF
ANTALYA'DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ BİR SINIF
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:59:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?