22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bisiklet ulaşımın bir parçası olacak

BİSİKLET KENT İÇİ ULAŞIMIN BİR PARÇASI OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Bisikletli Ulaşım Projesi kapsamında, bisikletli ulaşım konusunda faaliyetlerde bulunan yurt dışı bağlantılı Embarq- Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye ve I-CE (Interface for Cycling) adlı sivil toplum örgütleri ile ‘Antalya-Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı’ başlattı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Nazif Altınpınar, Embarq-Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi ile 6 ay önce, ulaşımdan kaynaklanan olumsuzlukları gidermek amacıyla, çevreyi kirletmeyen, enerji tasarrufu sağlayan ve yaşanabilir bir kentsel ulaşım oluşturmak için iki farklı proje üzerinde çalışma başlattıklarını anlattı. Projelerden ilkinin Bisikletli Ulaşım Projesi olduğunu belirten Altınpınar, “Projenin ilk çalıştayını bugün başlatıyoruz. Proje Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından başlatılan ve kaldırımlar üzerinde yatay ve düzey işaretlerle oluşturulan bisiklet yollarına ilave olarak bu proje kapsamında bisiklet koridorları, bisiklet bulvarları, paylaşımlı bisiklet yolları yapılacak. Bisikletin kentin ulaşım sisteminde temiz enerjili bir araç olarak yer alması sağlanacak. Antalya’ya yakışır bir bisiklet ağı oluşturulacak. Bisiklet kent içi ulaşımın bir parçası olacak” diye konuştu.

KATKI KOYMAYA HAZIRIZ

Embarq- Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Trafik Uzmanı Burhan Kocaman ise kar amacı gütmeyen, sürdürülebilir kent içi ulaşım konusunda uygulamalı araştırma yapan uluslararası bir kuruluş olduklarını söyledi. Kocaman, Embarq’ın amacını ulaşımdan kaynaklanan yerel emisyonlar ve sera gazlarını azaltacak çözümler geliştirerek, kent içi trafik sıkışıklığına çözümler üreterek yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamak olarak açıkladı. Kocaman, Antalya’da bisikletli ulaşımın geliştirilmesi konusunda gereken katkıyı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

HOLLANDA’DAN ÖRNEKLER

Merkezi Hollanda’da bulunan I-CE (Interface for Cycling) adlı sivil toplum örgütünden Sürdürülebilir Ulaşım Uzmanı Tom Godefrooij, bisikletin yoğun olarak kullanıldığı Hollanda’dan örnekler verdi. Bisikletin Hollanda’da ulaşımın çok önemli bir parçası olduğunu belirterek, bunun ulusal bir strateji sonucu olarak ortaya çıktığını kaydetti. Ardından, bisiklet dostu şehirlerden video gösterimi gerçekleştirildi. Antalya-Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı’nın ilk gününde Bisiklet Entegreli Ulaşım Planlaması, Kent İçi Ulaşım, Planlama ve Arazi Kullanımı konularında Antalya’ya Genel Bakış, Antalya’da Bisiklet Kullanımı konularında sunumlar yapıldı. Üç gün sürecek Çalıştay sonunda elde edilen sonuçlar bir basın toplantısıyla halkla paylaşılacak.

BİSİKLET KENT İÇİ ULAŞIMIN BİR PARÇASI OLACAK
BİSİKLET KENT İÇİ ULAŞIMIN BİR PARÇASI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:50:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 16:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?