22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bisikletçilere zorunlu tatil

BİSİKLETÇİLERE ZORUNLU TATİL

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu nedeniyle Antalya'da bulunan yabancı bisikletçiler, İzlanda'da yanardağ patlaması yüzünden uçuşlar iptal olunca zorunlu tatil yapıyor.

Dün Antalya-Alanya etabı ile son bulan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılan yabancı bisikletçiler, pek çok ülkenin yanı sıra Türkiye'nin de Avrupa uçuşlarını iptal etmesi üzerine ülkelerine dönemedi. Antalya Havalimanı'nda bekleyen yaklaşık 100 bisikletçiden bazıları Alanya'da konakladıkları otele geri dönerken bazıları ülkelerine dönüş yollarını arıyor.

Tura Fransa'dan katılan sporcu Amael Moimard, yanardağ nedeniyle oluşan toz bulutu yüzünden iptal olan uçak seferleri ile ilgili olarak, "Zor bir durum. Ülkeme geri dönmek için yollar arıyorum. Belki araba ya da gemi ile dönebilirim" dedi. Estonyalı Kalle Krit de eğer hava yolu trafiği açılırsa ülkesine dönebileceğini ancak uçuşların iptalinin devam etmesi halinde Alanya'da konakladığı otele geri döneceğini söyledi.

Belçikalı Gert Dockar da, uçuşların iptali nedeniyle ülkesine dönemediğini ve birkaç saat daha havalimanında bekledikten sonra oteline geri döneceğini söyledi. Belçikalı bisikletçi Jan Gayselinlk ise Alanya'da konakladığı otele geri dönmeyi tercih ettiğini belirterek, uçuş iptalleri kaldırılana kadar Alanya'da birkaç gün tatil yapacağını, güzel zaman geçirip dinleneceğini söyledi.

BİSİKLETÇİLERE ZORUNLU TATİL
BİSİKLETÇİLERE ZORUNLU TATİL
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 14:59:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?