21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bisikletli Almanlar Türkiye turunda

Bisiklet tutkunu Almanlar, yeşil ve mavinin eşlik ettiği etaplarda performanslarıyla genç sporcuları aratmıyor.
De&Ha Turizm, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir Alman şirketin organize ettiği 5 etaptan oluşan bisiklet turuna, teknik ekiple beraber 100 kişi katılıyor. Teknelerle, etapların başladığı noktalara getirilen bisiklet tutkunu Almanlar, kargo ile Türkiye’ye getirttikleri özel bisikletlerini kutularından çıkarıp kendileri monte ediyor. En yaşlısı 75, en genci 40 yaşında olan Almanlar, günde 40 kilometrelik etapları zorlanmadan aşıyor. Performanslarıyla genç sporcuları aratmayan Almanlar, tarih ve doğanın iç içe geçtiği güney sahillerini yakından tanıma fırsatı buluyor. Alman Bavyera televizyonunun adım adım takip ettiği bisiklet turu, Türkiye’nin tanıtımına da ciddi katkı sağlayacak. Alman televizyonunun hazırladığı belgesel film, tüm dünya televizyonlarında yayınlanacak.

Ambulans ve jandarma yetkililerinin eşlik ettiği bisiklet turunun bugün yapılan ikinci etabı, Kemer-Çıralı’dan başladı. Sabah erken saatlerde teknelerle gelen Almanlar, bisikletlerini monte edip gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra yola koyuldu. Adrasan’a kadar yaklaşık 40 kilometreyi bisikletle kat eden Almanlar, doğayla iç içe bir gün geçirdi. Bisiklet turuna katılan en yaşlı çift olan 74 yaşındaki Willy Ledhnov ile 75 yaşındaki Hilde Ledhnov, Türkiye’yi daha önce katıldıkları Doğu turu ile tanıdıklarını belirttiler. Ledhuev çifti, "Türkiye’yi çok beğendik. Daha önce de çeşitli bisiklet turlarına katılmıştık. Güney Türkiye turu da bizim için çok güzel geçiyor. Tarihe ve doğaya hayran kaldık" diye konuştu. Tura katılan diğer Almanlar da bisikletle dolaşmanın keyifli olduğunu söylediler.

De&Ha Turizm Yetkilisi Yusuf Akar, "Güney Türkiye turunu ilk kez düzenliyoruz. Bugün ikinci etap koşuluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber organize ettiğimiz bisiklet turunda günlük 40 kilometrelik etaplar geçiliyor. Deniz yoluyla bizi takip eden teknelerde Alman konuklarımız dinleniyor ve yemek yiyor. Gittiğimiz yerlerde Türkiye’yi tanıtıcı faaliyetlere katılıyorlar. Buradan sonraki günlerde Karaöz-Finike, Finike-Kale, Kalkan-Patara etapları geçilecek. Patara’dan sonra Antalya Limanı’na döneceğiz" şeklinde konuştu.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 15:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?