16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bisikletli ulaşım için çalışmalar sürüyor

BİSİKLETLİ ULAŞIM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ‘Bisikletli Ulaşım Projesi’ ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında, faaliyetlerde bulunan ABD merkezli Embarq- Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye ve Hollanda merkezli I-CE (Interface for Cycling) adlı sivil toplum örgütleri ile düzenlediği Antalya-Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması 2’nci Çalıştayı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda üç gün süren çalıştayın sonunda, ilk çalıştayda belirlenen alternatif güzergahlarda yapılan etütler değerlendirilerek kent genelinde oluşturulacak bisiklet ağının ilk koridoru tespit edildi. Seçilen koridorun bisikletli ulaşım projesi kapsamında kent genelinde uygulanması amaçlanan bütünleşik ağın ilk adımı olduğu vurgulandı.

Çalıştay üyeleri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kentlilerle çeşitli toplantılar yapılarak görüş ve önerilerinin alınacağını ve bu çalışmanın kullanıcılarla birlikte yürümesini amaçladıklarını belirtti. Bisikletli ulaşımı Antalya’ya entegre etmekte kararlı görünen uzmanlar önümüzdeki aylarda veri ve etütleri değerlendirmek üzere tekrar bir araya gelecek.

BİSİKLETLİ ULAŞIM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 11:51:00
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?