21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bisset: Oynarken içimizi sergiliyoruz

Ünlü sanatçı Jacqueline Bisset, "Oyunculuk, kalbinizi çıkarmak, derinizi soymak gibidir. Oynarken, içinizi sergiliyorsunuz" dedi.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya gelen 64 yaşındaki ünlü aktris Bisset, festival çerçevesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Sinemaya ilgisinin çocuk yaşta başladığını ve sık sık okuldan kaçarak sinemaya gittiğini anlatan Bisset, "Küçükken sinemaya gitmeme izin verilmiyordu ve bunun gizemi benim için çok ilgi çekiciydi" diye konuştu.

Çocukken güçlü kadın karakterleri oynamayı hayal ettiğini, ancak utandığı için bu hayalini kimseye açıklayamadığını ifade eden Bisset, "O yıllarda gazetelerde haberler okuyorduk. Modeller, sinema oyuncuları fahişe gibi görülüyordu. Oyunculuk mesleğinin ne kadar önemli olduğunu anlamam zaman aldı. Bu işte çalışanların imajından dolayı aileme bu hayallerimi açamadım. Babam çok ünlü bir doktordu. Onu utandırmak istememiştim. Çok çekingendim" şeklinde konuştu.

Jacqueline Bisset, basın toplantısında, 40 yılı aşkın sinema kariyerinde birlikte oynadığı ve bugün hayatta olmayan aktörleri de anlattı. Bisset, sinema kariyeri boyunca beraber oynadığı aktörler içinde Frank Sinatra'yı "efsane" diye nitelendirdi.

Bisset, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Paul Newman ile de iki kez aynı filmde rol aldığını vurguladı. Newman'ı "tehlikeli" diye bildiğini, ancak nazik ve yakışıklı bir aktör olduğunu belirten Bisset, ünlü aktör ile çalışmanın kolay olduğunu ifade etti.

Jacqueline Bisset, rol arkadaşı Anthony Queen'in çok sert bir kişi olduğunu ve kırılgan olmadığını anlattı. Bisset, "Onunla oynamak çok zevkliydi" diye konuştu.

Bisset, basın toplantısında kendisine eşlik eden Atilla Dorsay'ın bir süre önce ayrıldığı Türk sevgilisi Emin Boztepe'yi hatırlatarak, bir Türk ile birlikte olmanın nasıl bir duygu olduğunu sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Emin, Anthony Queen gibi karizmatik, yetenekli, kariyerinde başarılı bir erkekti. Bir ilişkide insanın uyruğunu düşünmek önemli değil. Onu Türk erkeği olarak değil, erkek olarak görüyordum. Onunla birkaç kez Türkiye'ye geldim. Ailesinin bana yaklaşımı ve Türk yemekleri çok güzeldi. Aslında burada gördüğüm yaşantının Avrupa'dan bir farkı yoktu. İstanbul ziyaretlerimden çok keyif aldım. İstanbul, çok güzel, romantik bir şehir ve Türk müziğini çok beğeniyorum. Bende dans etme hissi uyandırıyor. Türk sanatçılardan Ajda'yı dinliyorum. İnsanlar çok sıcak ve iyi. Duygularınızı, birbirinizle bağlantılarınızı çok beğendim. Eğlence anlayışınızı çok sevdim."

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 21:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?