1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Biz de dolandırıldık'

Antalya'da konut satın almak isteyen Belçikalıları dolandırdığı iddia edilen Uzaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güney, asıl kendilerinin dolandırıldıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.

Belçika ulusal basınında çıkan haberlerden dolayı Uzaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güney Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı yaptı. Avrupalılar'a konut satmak amacıyla 3 yıl önce Antalya'da, Belçikalı Azur, İspanyol JPİ ve Uzaş İnşaat AŞ ortaklığıyla Antalya Inverstment Company (AIC) adlı şirket kurduklarını kaydeden Mehmet Güney, "Biz bu ortak şirkete, Antalya Tenis Resort I ve II ile Kadriye Beldesindeki Belek Golf Rezidans projelerini KDV hariç 28 milyon 50 bin euroya sattık. Projeye göre 600 konut yapılması kararlaştırıldı. Bunların 400'ü satıldı. Ancak son 1 yıldır ödemelerde sıkıntı yaşanmaya başlandı. Anlaşmaya göre ödemeler Uzaş'a hak edişe göre yapılacaktı. Sözleşmeye karşı taraf uymadı ve Uzaş'a göndermesi gereken 11 milyon euroyu göndermedi. Biz de bunun üzerine 31 Aralık 2008 tarihinde sözleşmeyi tek taraflı feshettik. Yani biz hem ortak firma AİC hem de firmaların Belçikalı ve İspanyol ortaklarınca dolandırıldık. Bununla ilgili bu hafta içerisinde yargıya başvuracağız" dedi.

Basın yayın organlarında Uzaş İnşaat'ın Belçikalıları dolandırdığı yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren Mehmet Güney, "AIC'den tapusunu alamayan yüzlerce Belçikalı yok, sadece 70 kişi var. Bunun dışında devam eden 150 konutluk bir proje var. Eğer bize ödeme yapılmazsa bu konutlar da sahiplerine teslim edilemeyecek. Belçika basını olayın sorumlusu olarak Belçika ve İspanyol firmasını sorumlu tutarken bizim bazı medya organlarımız bizi sorumlu tutuyor. Bizi dolandırıcı gibi gösteren ulusal bir gazeteye 10 bin euro tazminat davası açacağım" dedi.

Belçika ve İspanyol ortaklardan alacaklarını tahsil edemedikleri için Uzaş İnşaat'ın zor durumda kaldığını vurgulayan Güney, "Bu ekonomik krizle ilgili bir durum değil. İspanyol ve Belçikalı firma müşterilerden parayı topladı ama bize göndermedi. Bu nedenle biz sıkıntıya düştük. Bazı bankalar şirketimizi takibe alınca iflas ertelemesi istedik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 23:47:15
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 00:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?