21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Böbreğini kaybetmekten kurtuldu

MİNİK EYLÜL BÖBREĞİNİ KAYBETMEKTEN KURTULDU

Böbrek reflüsü nedeniyle rahatsızlanan 4 yaşındaki Eylül Nehir Okur, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde böbreğini kaybetmekten kurtuldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Günübirlik Cerrahi Merkezi'nde yaklaşık 15 dakika süren bir operasyon geçiren minik Eylül sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

İstanbul'da yaşadıklarını belirten anne Zeynep Okur, kızının bir buçuk yaşından beri hastalığı nedeniyle tedavi olduğunu söyledi. Bir yakını aracılığı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne İstanbul'dan geldiklerini kaydeden Zeynep Okur, “Kızımda böbrek reflüsü var. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan küçük bir operasyonla kızım sağlığına kavuştu. Çok mutluyum” dedi.

DOĞUMSAL HASTALIK

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Yücel, böbrek reflüsü adı verilen veziko üreteral reflü (mesanede toplanan idrarın böbreklere geri kaçması) hastalığının çocuklarda sık idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek yetmezliği ile sonuçlanabilen genellikle doğumsal olan bir hastalık olduğunu söyledi.

“Sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda böbrek reflüsünden mutlaka şüphenilmeli” diyen Doç. Dr. Yücel, “Teşhisi için gerekli sondalı tetkikler yapılmalı. Eylül'e yaptığımız uygulama çok sık yaptığımız bir tedavidir. Böbreğin birinde fonksiyon kaybı var. Kaçağın olduğu bölgeye endoskopik olarak silikon benzeri bir madde enjekte ederek kaçağı önledik. Bu operasyonda başarı oranı yüzde 80-85'tir. Çoğu çocukta daha büyük açık operasyonlara gerek kalmadan problem bu yolla çözülür. Kaybı geri getiremeyiz ama daha kötüye gitmesini engelledik. “ diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Günübirlik Cerrahi Merkezi'nde geçirdiği operasyonun ardından küçük Eylül taburcu oldu.

MİNİK EYLÜL BÖBREĞİNİ KAYBETMEKTEN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:40:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 12:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?