1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Böbreğini satılığa çıkardı

Hatay'da, borç senedinin faizcilerin eline geçtiğini iddia eden ve borcunun 24 bin TL'den 250 bin TL'ya çıkarıldığını söyleyen Servet Canımoğlu isimli vatandaş, çareyi Antalya'da böbreğini satılığa çıkarmakta buldu.

Sekiz aydır Antalya'da bulunan evli ve bir çocuğu olan Servet Canımoğlu (32), aşırı borçları dolayısıyla böbreğini satılığa çıkardı. Hayırsever bir vatandaşın kuaför dükkanın da kalan Canımoğlu, böbreklerini niçin satılığa çıkardığını şöyle anlattı:

'Bir arkadaşımdan 24 milyar borç para aldım. Bunu ödemek için kendisiyle görüştüğümde borcumun 250 milyar olduğunu söyledi. Ödeyemeyeceğimi söyledim. Senedimi tefecilere sattılar. Kendisi de aslında tefeci, 'esnafım' diye geçiniyor İskenderun'da. Vuruldum,dükkanlarımı verdim yine evraklarımı alamadım. Şu an yaşadığım ev, ailemin yaşadığı ev icralı."

ÇOCUĞUMUN BÖBREĞİNİ SATACAĞIM

Servet Canımoğlu, yaşadığı sıkıntıları anlatırken zorlandı. Eniştesini kaybettiğini belirten Canımoğlu, şunları söyledi: "İki dükkanımız vardı. Biri enişteme aitti. Eniştem dükkanını verdi, ondan sonra çok büyük sıkıntılara girip kanser hastalığına yakalandı. Eniştemi kaybettik. Böbreklerimi satmak istiyorum. Sadece bir canım var verebileceğim onu da vermeye hazırım. Ablamda satacak, gerekirse çocuğumun böbreğini satacağım. Çarem yok. Yardım istiyoruz devlet büyüklerinden. Bu kişiler babama da zorla senet imzalatmış ne söyleyeceğimi bilmiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YORUM IP: 88.252.173.xxx Tarih : 27.04.2009 14:14:36

sayın mağdur kardeşimiz, öncelikle allah yar ve yardımcın olsun, çok zor bir olay ancak burası türkiye her şey olur,zaten yolda bile yürümeye insan çekiniyor,çaresizliği çeken bilir fakat ailene böyle bir durumu yaşatma inşallah zengin işadamlarımızdan bir ses gelir ve yardım ederler ayrıca gene kent haber aracılığıyla bir hesap numarası ver belki üç beş lira yardım eden olur