1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Böcek'i sevindiren karar

Danıştay 6. Dairesi, Antalya Boğaçay-Çandır Çayı ve Göksu Çayı Turizm Merkezi kararını bozdu.

Üç kişilik bilirkişi heyeti, bölgenin eko coğrafya ile uyumlu bir yaklaşım içinde olmadığı bu alanın 'Bütünleşik Su Sistemine' dahil edilmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Geliştirme Bölgesi ilan edilmesinin çok önemli bir planlama hatası olduğunu söyledi.

18 Nisan 1999'da göreve geldiği gün Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 'Burası Antalya'nın ciğeri' dediği Antalya Boğaçay-Çandır Çayı ve Göksu Çayı bölgeleri, 5 Mayıs 2007'de 'Turizm Merkezi' ilan edilmişti. Bundan sonra Konyaaltı Belediyesi, Antalya Barosu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na açtığı dava sona erdi. Dava süresinde bölgede incelemelerde bulunan Prof.Dr. Orhan Kutay, Prof.Dr. Oğuz Yılmaz ve Y.Doç.Dr. Kübra Çamur'dan oluşan üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından "Daha önce alınan Turizm Merkezi kararının eko coğrafya ile uyumlu bir yaklaşım içinde olmadığı, bu alanın 'Bütünleşik Su Sistemine' dahil edilmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığını tarafından Turizm Geliştirme Bölgesi ilan edilmesinin çok önemli bir planlama hatasıdır" denildi.

KARAR OLUMLU
Kararı sevinçle karşılayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şöyle konuştu: "Boğaçay'ın denize döküldüğü iki köprü arası bir sulak alandır. Burada tarım alanlarına ayrılacak su miktarı iyi yönetilmemesi halinde bölgede geri dönülmez zararlar ortaya çıkacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Boğaçay'a şunu yapacağım bunu yapacağım diyor. Daha mahkeme kararından haberi yok. Gerekirse biz ona iletiriz."

Bölgede vatandaşlarla konuşan Türel'e esnafın ve çevrenin sert çıktığını söyleyen Böcek, şunları söyledi: "Türel, 'bölge sorunlarını çözeceğim diye size imzalı kağıt vereyim. Bana oy verin' diyor. Türel, bizden mahalleleri aldı, Feslikan Yaylası'nı aldı, Boğaçay'ı geliştireceğimiz projeye engel olmaya kalktı, sahilimizi almaya çalıştı. Ama hep söylediğim bir şey var: Keser döner sap döner."
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?