1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Böcek'in çalışmaları hız kazandı

Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP adayı Muhittin Böcek, Akkuyu Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

29 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Muhittin Böcek seçim çalışmalarını Akkuyu Mahallesinde sürdürdü. Yoğun bir ilgi ve alkışlarla karşılanan Böcek, en büyük başarısının vatandaşların gösterdiği güven ve destek olduğunu söyledi.

1999’dan 2009’a kadar Konyaaltı’nda pek çok gelişmenin yaşandığını belirten Böcek, “Daha önce, Konyaaltı 4 köyden oluşan küçük bir beldeydi. O yıllarda eğitimden sağlığa, spordan sanata kadar pek çok eksiklik yaşanıyordu. Öncelikle doğru planlama yaparak ihtiyaçlarımızı tespit ettik. Öncelikli hedeflerimizi belirledik. Vakit kaybetmeden bu sorunların çözümü için çalışmalara başladık. İlk olarak çarpık yapılaşmanın esir aldığı Konyaaltı Sahili’ni devralarak 120 günde Antalyalıların hizmetine sunduk. Bugün bu sahilimiz yerli ve yabancı turistlerimizin yanı sıra, genç yaşlı günübirlik yaklaşık 40 bin kişiye hizmet veren, bir çekim merkezi haline geldi. Yine sahilimizi kirleten ve turizmi olumsuz etkileyen Petrol Ofisi Dolum tesislerini kaldırttık” dedi.

Lisesi bile olmayan Konyaaltı’na ilk liseyi kazandırdığını belirten Böcek, “daha pek çok okul ve sağlık ocağı yapılabilmesi için, arsa üretimi yaptık. Sokak pazarını kaldırarak yeni ve çağa uygun çok amaçlı kapalı semt pazarları yaptık” diye konuştu.

KENTLER MEYDANLARIYLA ANILIR

Ulusal ölçekte düzenlemiş olduğumuz Fikir Proje yarışmasıyla Konyaaltı Belediyesi Kent Meydanını 29 Ekim 2006’da halkımızın hizmetine sunduk diyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek sözlerini şöyle sürdürdü;

'Bugün Kent Meydanımız, sosyal ve kültürel tüm etkinliklerimize ev sahipliği yapan, halkımızın buluşma noktası oldu. İlçe olarak ilk resmi törenimizi de bu meydan da gerçekleştirdik. Sosyal-Kültürel etkinliklerin yapılabileceği 2 bin kişilik amfi tiyatrosu bulunan, Konyaaltı’mızın en büyük parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı’nın açılışını gerçekleştirdik. Bugün, Yaşlı genç herkesin sporunu yaptığı, boş vakitlerini geçirdiği, anfi tiyatrosunda birçok etkinliğin yapılabildiği bu parkımız, Antalya’daki en iyi uygulamalardan biri olarak gösterilmekte. Konyaaltı Belediyesi olarak, vatandaş memnuniyetini esas alan bir düşünceden hareketle, ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesini Antalya’da alan ilk Belediye olduk. Şimdi ise yine aynı düşünce ile vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek için E-Belediyecilik ve Kent Bilgi Sistemi çalışmalarımızı hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, internet sitemizden her türlü borç sorgusu ve ödemelerini yapabildikleri gibi, imar durumuna ilişkin her türlü bilgiyi de sorgulayabiliyorlar. Geri Dönüşüm Projemizi hayata geçirdik. Hem çevremizi koruduk, hem de ambalaj atığı, kağıt gibi geri dönüşebilen maddeleri ekonomimize kazandırdık. Halkımızın en iyi hizmeti alabilmesi için yeni muhtarlık binaları yaptık. Halk eğitim işbirliği ile el beceri kursları, Toplum merkezi gibi birçok Sosyal kültürel tesisleri hizmete açtık. Daha yaşanılır, planlı ve kaliteli bir kentsel çevre için Gecekondu önleme-kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirdik. Üniversite Öğrencilerimize halen karşılıksız burs veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Böcek Akkuyu Mahalle sakinlerine, yeni dönemde yapacağı, Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi, Sağlık Merkezi, Semt Meydanları, Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kreş, Belediye Hizmet Binası, Çok amaçlı Salon ve kültür Merkezi, Semt Spor Alanları, Stadyum, Piknik ve Mesire Alanı, Fen İşleri Hizmet Binası, Modern Veterinerlik Hizmetleri, Beldibi Sahili Atatürk Parkı ve Küçük Liman Kentsel Tasarım, Beldibi Turistik Çarşı, Huzurlu ve Güvenli Yaşam, Avrupa Birliği Koordinasyon, Demokrasi 24, KONKART, One Line, Alternatif Turizm ve Sahil Düzenleme, Çevre Yönetim Projeleri hakkında bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?