1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Böcek'ten mahallelerde inceleme

ANTALYA’DAKİ FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN

Antalya’nın Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, aşırı yağış ve fırtına nedeniyle zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu.

Konyaaltı ilçesinin Sarısu, Doyran, Karatepe ve Gökçam Mahallesi’nde yapılan hasar tespit çalışmalarına Kiriz Masası Ekibiyle birlikte katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yenileme çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Metre kareye 101 kilogram yağışın düştüğünü bu nedenle bazı yolların kapandığını belirten Başkan Böcek, “Gece yarısı başlayıp sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağış ve saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ilçemizde; bazı yollar kapanırken bazı yollarda da bozulma meydana geldi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz kapanan yolların açım çalışmalarına başladı. Hasar gören köprü ve menfezlerde de yenileme çalışmalarına da devam ediyor. Ayrıca Karatepe Mahallesi’nde bulunan Gökgöl Deresi’nde başlatılan ıslah çalışmalarını tamamlandı” diye konuştu.

Kış ayı öncesi başlatılan temizlik ve dere ıslah çalışmaları nedeniyle hasarın bazı mahallelerle sınırlı kaldığını söyleyen Başkan Böcek, “Konyaaltı’nda su seviyesi oldukça yüksek. Daha önce meydana gelen su baskınlarının yaşanmaması için 10 yıldır düzenli olarak köprü, menfez dere ıslah ve temizlik çalışması yapıyoruz” dedi.

Gökder’nin taşması, Antalya – Kemer Karayolunda bulunan menfezlerin yetersizliği sonucu yolun kapandığını bu nedenle Sarısu Mahallesi’nde su baskınların yaşandığını vurgulayan Başkan Böcek, “Antalya- Kemer Karayolu üzerinde bulunan menfezlerin yetersiz olması, Gökdere’nin taşması sonucu Sarısu Mahallesi’nde bulunan ev ve işyerlerinde su baskını meydana geldi. Yetersiz olan menfezlerin yenilenmesi ve Gökdere’nin ıslah edilmesi için başta Karayolları, ASAT ve DSİ ile gerekli görüşmelerimizi ve yazışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.

ANTALYA’DAKİ FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?