21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bombalı minibüsten susam çıktı!

ANTALYA'da 155 Polis İmdat hattına gelen bomba yüklü minibüs ihbarı polisi alarma geçirdi. Kentin yoğun noktalarından biri üzerinde görülen araç durdurulurken, sürücüsü gözaltına alındı. Minibüste yapılan aramada ise sadece susam çuvalları bulundu.

155 Polis İmdat hattına gelen bir ihbar, Antalya polisini alarma geçirdi. 55 SA 878 plakalı beyaz renkli minibüste yüklü miktarda bomba olduğu ve şu an kent merkezinde dolaştığı, içerisindeki kişilerin bombalı eylem hazırlığında olduğu bilgisi geldi. İhbar üzerine polis tüm kentte bomba yüklü olduğu belirtilen minibüsü aramaya başladı. Alarma geçen polis, saat 12.30 sıralarında kentin en yoğun olduğu caddelerden Işıklar üzerinde minibüsün görüldüğü bilgisini aldı. Bunun üzerine onlarca polis Işıklar Caddesi ve civarına sevk edildi.

19 Mayıs caddesi üzerinde minibüsü gören polis ekipleri, bir süre izledikleri aracı Arık Caddesi'ne girdiği sırada önünü keserek durdurdu. Polis ekipleri sürücüyü indirip hemen üst aramasını yaptı, ardından minibüsün yanından uzaklaştırdı. Arık Caddesi yaya ve araç trafiğine kapatılarak yolun her iki kısmına polis şeridi çekildi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Polis otomobili içerisinde sorgulanan ve isminin Abdurrahman Askar (48) olduğu belirlenen minibüs sürücüsü ve araç plakasının kayıtları ile GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yapıldı. İçerisinde bomba olduğu bildirilen minibüsün kontrol edilmesi için olay yerine bomba imha ekipleri çağırıldı. Kısa süre sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanları, otomobilde arama yaptı. Minibüste yapılan arama sonucu ihbarın asılsız olduğu belirlenirken, susam çuvalları yüklü araç Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Minibüsün sürücüsü de polis nezaretinde karakola götürüldü, tutanak tutuldu. Yaklaşık yarım saat polis merkezinde tutulan Askar, daha sonra serbest bırakıldı.

HERKESE REKLAM OLDUK

Askar polis merkezi çıkışında gazetecilere, "Birisi minibüste bomba olduğu ihbarını yapmış, herkese reklam olduk. Ben 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum ve susam ticaretiyle uğraşıyorum. Minibüste susam çuvalları var" diyerek çuvalları gösterdi. Daha sonra minibüsüne binen Askar, polis merkezi önünden ayrıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?