16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Borajet'ten deneme uçuşu

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NA DENEME UÇUŞU

Borajet, ATR 72-500 tipi uçağı ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesine deneme uçuşu gerçekleştirdi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 11.15'te hareket eden 66 kişilik yolcu uçağı, 13.30'da Gazipaşa'ya indi.

Gazipaşa Havalimanı'na deneme uçuşu yapan Borajet ATR 72-500 tipi uçakla, 7 kaptan pilot ile Borajet Havayolları Uçuş İşletme Başkanı Tuncay Akbir, Uçuş Emniyet Başkanı Ercan Özbilgin ve Borajet Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Akın Peker ilçeye geldi.

Yapılan deneme uçuşuyla ilgili bilgi veren Uçuş İşletme Başkanı Tuncay Akbir, "Gazipaşa'ya deneme uçuşu yapmak için geldik. Hava şartlarının iyi olmasından dolayı iyi bir iniş gerçekleştirdik. Ancak kış aylarında bazen hava şartlarından dolayı zorluk yaşayabiliriz. Havalimanı denize doğru uzatılırsa daha büyük uçaklar rahatlıkla iniş yapabilir. Bu şartlarda büyük uçakların inmesi zor görünüyor" dedi.

Havalimanının arazi ve engel bilgilerinin simülatör merkezine gideceğini kaydeden Akbir, "Aldığımız dataları eğitim için simülatör merkezine gönderiyoruz. Sivil havacılığa da eğitimi tamamladığımızı bildireceğiz ve evraklarımızı hazırlayıp teslim edeceğiz. Evrakların 5 gün incelenmesinin ardından izin verilirse, biz buraya iniş yapmaya hazırız" diye konuştu.

İstanbul ve Ankara'dan Gazipaşa Havalimanı'na yolcu gelişi talepleri olduğunu da sözlerine ekleyen Akbir, "Bununla ilgili de çalışmalarımız olacak. Biz bu uçağı bu tür küçük meydanlara hizmet edebilmek için aldık. Aynı uçaktan 4 tane var. Bu uçakların özelliği problemli pistlere iniş yapabilmesi ve tasarruflu olmasıdır. Talep gelirse Kıbrıs, Suriye, Mısır gibi bölgelere de uçuşlarımız olacak" dedi.

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NA DENEME UÇUŞU
GAZİPAŞA HAVALİMANI'NA DENEME UÇUŞU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 18:24:02
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 18:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?