21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Borçlu esnaf nefes alacak

BORÇLU ESNAF NEFES ALACAK

Esnaf ve sanatkarın bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile 16 banka arasında imzalanan protokol esnafın yüzünü güldürdü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, “Bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan üyelerimiz, bu anlaşma ile rahat bir nefes alacak” dedi. TESK ile bankalar arasında imzalanan protokol hakkında bilgi veren AESOB Başkanı Sevimçok, “Protokol, 31 Ekim 2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadır. Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır. Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Uygulanacak faiz oranı ise 18 aya kadar olan vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlenmiştir” dedi.

Müracaatların başladığını belirten Sevimçok, “Anlaşma, bankaların varlık yönetim şirketlerine devretmiş oldukları kredi borçları için geçerli olacak. Bu protokolden yararlanmak isteyen üyelerimiz 27 Mayıs - 27 Temmuz 2011 tarihleri arasında anlaşma yapılan bankalara müracaat etmeleri gerekiyor. Bankalara donuk borcu olan üyelerimizin mutlaka bu fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu. Protokolün bankalarla TESK arasında imzalandığı için sadece esnaf ve sanatkarların yararlanabileceğini belirten Sevimçok, “Bunun için bankalara müracaat eden üyelerimizden esnaf sicil belgesi istenecektir. Esnaf ve sanatkârlarımızın aynı bankaya hem kredi hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borç da yapılandırılabilecek. Ancak, sadece kredi kartı borçları yapılandırma kapsamında bulunmamaktadır. Birden fazla bankaya borcu olan esnaflar, her banka için ayrı ayrı müracaat etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA YAPILAN BANKALAR

Akbank, Alternatif Bank, Anadolu Bank, Denizbank, Eurobank Tefken, Finans Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstil Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:34:05
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 14:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?