1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Borcunu ödeyemedi, intihar etti

Alanya'da, lastik tamir atölyesi bulunan bir kişi, 900 TL ev kirasını ödeyemediği için iş yerinde kendini iple tavana astı. Cesedin üzerinde "Ben sözümü tutamadım. Borcumu ödeyemedim. Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir kağıt bulundu.

Olay, Alanya'nın Payallar beldesinde meydana geldi. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşi ve çocuklarıyla birlikte Konya'dan Alanya'ya gelen Mustafa Yalçın (50), lastik atölyesi açmak için bir Petrol Ofisi yetkilileriyle görüştü.

Lastik tamir atölyesi açması için izin verilen Yalçın, altı metrekare büyüklüğünde baraka yaptırarak çalışmaya başladı. İşleri yolunda gitmeyen Yalçın, zamanla 900 TL ev kirası ve elektrik faturalarını ödeyemedi. Eşine durumu yansıtmamaya çalışan ve borçları biriktiği için bunalıma giren Yalçın, cumartesi sabahı motosikletiyle evden çıkarak işyerine gitti. Akşam saatleri olmasına rağmen iş olmayınca Yalçın, işyerinde kendisini iple tavana astı.

Evli ve iki çocuk babası Yalçın, eve gelmeyince ailesi şüphelendi. Yakınlarını arayarak Yalçın'ı görüp görmediklerini soran aile, cumartesi gecesi ve pazar günü bir sonuç alamadı. Pazartesi sabah saatlerinde motosikletin atölyenin yan tarafında olduğunu gören bir esnaf Yalçın'ın yanına giderek sohbet etmek istedi. Yalçın'ı tavana asılı halde bulan esnaf durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri Yalçın'ın öldüğünü tespit etti ve savcıya haber verdi. Cebinde yapılan incelemede "Ben sözümü tutamadım. Borcumu ödeyemedim. Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir kağıt bulundu. Ayrıca, Yalçın'ın cebinden sekiz adet ödenmemiş elektrik faturası çıktı.

Moil Merkez Petrol Ofisi yetkililerinden bilgi alan jandarma ekipleri, savcının incelemesinin ardından cesedi otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı morguna götürdü. Hayatını kaybeden Yalçın'ın karısının borçları ödeyebilmek için bir otelin mutfağında çalışmaya başladığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?