1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Boş sitede 130 seçmen!

MHP Kemer İlçe Başkanı Erdal Efe ve MHP’nin Kemer Belediyesi başkan adayı Mustafa Gül, seçmen listesinde sahtekarlık yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu

Antalya’nın Kemer ilçesinde boş olan bir sitede 130 kişinin oturduğunun beyan edilmesi yargıya taşındı. MHP Kemer İlçe Başkanı Erdal Efe ve MHP’nin Kemer Belediyesi başkan adayı Mustafa Gül, seçmen listesinde sahtekarlık yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundular.
Boş siteye kaydedilenler arasında AKP yönetimindeki Kemer Belediyesi’nde çalışan personelin de bulunduğu öne sürülürken MHP teşkilatı, konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na da bildirdi.
Kemer ilçe merkezinde bulunan ve tamamı boş olan Dallar Sitesi’ni, 130 kişinin ikametgâh adresi olarak gösterdiğini belirten Gül, “Boş olduğu bilinen evlerin numaratajları ellerinde bulunuyor. Nüfusa gelip insanları bu adreslere kaydettiriyorlar. Biz daha önce iki kez bu konuda şikâyette bulunduk” dedi.
İsimlerin yazdırıldığı kişilerle ilgili mülk sahibini aradıklarını kaydeden Gül, şöyle konuştu: “Ona ‘Sizin bu isimlerle ilgili elinizde kira kontratları var mı?’ diye sorduk. Çok şaşırdı. Binaların mülk sahibi Metin Dal da konuyla ilgili savcılığa dilekçe vererek, suç duyurusunda bulundu.”
130 kişi arasında Kemer Belediyesi’nde çalışan zabıtalar, belediye basın danışmanı ve ailesi, belediyeden otogar ihalesini alan akaryakıt istasyonundan kişilerin yakınlarının da bulunduğunu öne süren Gül, şunları söyledi:
“Bu durumda bilindiği gibi 4 aydan 6 yıla kadar hapis cezası var. Savcılığa bu konuda yaptığımız üçüncü şikâyet. Belediye personeli yazdırıldığına göre bunu yapanlar belli. İsim listesini de savcılığa verdik. İşlem yapılmasını istiyoruz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 10:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?