21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bozkurt ailesinin yaşam mücadelesi

Antalya'da, iki yıl önce geçirdiği felç nedeniyle işsiz kalan sıvacı ustası Yakup Bozkurt, psikolojik tedavi gören kızı ve eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Parasızlık nedeniyle günlerdir yiyecek ekmek bulamadıklarını söyleyen Yakup Bozkurt, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den iş istedi.

Antalya'da inşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Yakup Bozkurt, 1991 yılında felç geçirdi. Vücudundaki fiziksel kayıplara rağmen çalışmaya devam eden Bozkurt, 2006 yılında ikinci bir felç daha geçirdi. Yürümekte güçlük çekmeye başlayan sıvacı ustası işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Bunun üzerine eşi Asiye Bozkurt, seralarda işçi olarak çalışmaya başladı. Babasının felç geçirmesi nedeniyle büyük üzüntüye kapılan kızı Yasemin de bunalıma girdi. Anne Asiye Bozkurt da, kızının psikolojik tedavi görmek zorunda kalması ve eşinin bakımı için işinden ayrıldı. Eşinin de işten ayrılmasıyla parasız kalan Bozkurt ailesi, komşularının yardımıyla geçinmeye başladı.

10 aydır ev kirasını ödeyemediklerini söyleyen Yakup Bozkurt, "Birçok yere başvuruda bulundum fakat yürüyemediğim için kimse beni işe almak istemedi. Çok zor durumdayız. Komşularımızın yaptığı yardımlarla karnımızı doyuruyoruz. Benim ve kızımın tedavisini paramız olmadığı için yaptıramıyoruz. Son çaremiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. Başkanımızdan bir iş istiyorum" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Asiye Bozkurt ise parasızlık nedeniyle günlerdir yiyecek bir kuru ekmek bulamadıklarını, yetkililerin yardımcı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?