21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Broadway Antalya'ya taşındı

ANTDOB BROADWAY'İ ANTALYA'YA TAŞIDI

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Antalya sahnesine taşıdığı Broadway'in ünlü müzikali West Side Story ilk temsilinde izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Biletleri uzun zaman önce tükenen eserin prömiyerinde sahne önünde ve arkasında 168 kişilik bir ekip yer aldı. Arthur Laurents'in kitabından uyarlanan ve müziklerini Leonard Bernstein'ın yaptığı, sözleri Stephen Sondheim tarafından yazılan West Side Story müzikalinin rejisi ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Eseri sahneye koyan isim ise Lale Balkan. Prömiyer gecesi ise Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasını Şef Hakan Kalkan yönetti. Caner Ruhselman ve Krastin Nastev'in koro şefi olduğu eserde; dekor Tayfun Çebi'ye, kostüm Funda Çebi'ye , ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Bbir aşk öyküsünü konu alan eserde Maria'yı Sema Çavuşoğlu , Tony'i ise Atay Ergezen seslendirdi.

Tüm dünyada en çok izlenen müzikaller arasında yer alan West Side Story, William Shakespeare'in eseri olan Romeo ve Juliet 'in güncel bir uyarlaması özelliğini taşıyor.

20'den fazla Oscar ve Grammy ödülüne sahip bu müzikal, New York'un Batı yakasında Porto Rikolu göçmen gençlerin oluşturduğu 'The Sharks' ile göçmenlerin artışından rahatsızlık duyan Amerikalı gençlerin çetesi 'The Jets' arasındaki gerilim ve kavgalarla karışık bir aşk hikayesini konu alıyor. Eser 8 ve 26 Şubat tarihlerinde yeniden Antalyalılarla buluşacak.

ANTDOB BROADWAY'İ ANTALYA'YA TAŞIDI
ANTDOB BROADWAY'İ ANTALYA'YA TAŞIDI
ANTDOB BROADWAY'İ ANTALYA'YA TAŞIDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 12:11:01
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 12:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?