21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bu evde herşey ters!

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Goldcity Turizm Kompleksi sahibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Orlando kentinde gördüğü ters inşa edilmiş evin bir benzerini komplekse yaptırdı.

Ters ev ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin yardım kutusuna bırakacağı para, her ay sonu yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Akdeniz bölgesinin en büyük turizm kompleksi Goldcity'de 2006 yılında inşaatı başlayan ve 2008 yılı başlarında tanıtım ve satış pazarlama ofisleri olarak hizmet veren ters ev içinde bulunan bir tuvalet özel olarak ters dizayn edildi.

Klozetin tavanda, ışık sisteminin zeminde olduğu tuvaletin kapı kolu yukarı çekilerek açılıyor. Balkonları ve pencereleri ters dizey edilen evde çatı zeminde oluşturuldu. Ağaçların ters olarak dikildiği evin bir benzerini bir kaç yıl önce ABD'nin Florida eyaleti Orlando şehrindeki Wonderwork'da gören işadamı Kerim Aydoğan, benzer bir evi Alanya'da inşa ettirmeyi planladı.

İki katlı ters evin maliyetini normal evlere harcanan paranın iki katı kadar olduğunu belirten Aydoğan, evin dayanım ve zemin mukavemeti için özel çimento ve demir kullanıldığını söyledi.

Türkiye'de ters görünümlü bir evin ilk olduğunu söyleyen Kerim Aydoğan, normal görünüme sahip evin ilgi çekmeyeceğini ancak ters olduğu zaman insanların ilgisini çektiğini öte yandan hatıra fotoğrafı çektirme isteği duyduğunu dile getirerek, 'Şu anda tanıtım ve satış pazarlama ofisi olarak kullanılan ters evde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler için bağış kutusu açacağız. Kutuda toplanacak para kadar bizde ekleyip Alanya Kaymakamlığı tarafından belirlenecek yardım kuruluşlarına bağışlayacağız' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?