1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bu faturayı kim ödeyecek?

Antalya'da, geçirdiği trafik kazası nedeniyle 150 gündür hastanede tedavi gören ve kimliği tespit edilemediği için 'Umut' adı verilen bir gence, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 90 bin TL'lik fatura çıkardı.

Kimliği olmadığı için Umut'tan parayı tahsil edemeyen hastane yönetimi, alacağını tahsil etmek için devlete dava açmaya hazırlanıyor.

Antalya'nın Aksu ilçesinde, geçen Ağustos ayında önce bir dolmuşun ardından da bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan genç, beş aydır hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. Umut'la ilgili bu kez fatura karmaşası yaşanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 82 günü yoğun bakımda olmak üzere 150 gün tedavi gördükten sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Umut'a, Üniversite Hastanesi 90 bin TL'lik fatura çıkardı.

Umut'un artık bakım hastası olduğunu ve üniversite hastanesinde kalmasına gerek olmadığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Demir, "Hastanede kaldığı süre içerisinde Umut'a farklı tedavi yöntemi uygulandı. Ortaya yaklaşık 90 bin TL'lik tedavi masrafı çıktı. Umut'un kimliği olmadığı için bu parayı kendisinden tahsil edemiyoruz" dedi.

GEREKİRSE DAVA AÇARIZ
Faturayı tahsil etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'yla yazışmalara başladıklarını anlatan Doç.Dr. Demir, şöyle konuştu: "Ancak kimlik sorunu ve karnesi olmadığı için ödemede sıkıntı çıkıyor. Ancak bizim bu faturayı yok sayma gibi bir yetkimiz yok. Alacağımızı tahsil etmek için gerekirse dava açacağız. Mahkemenin kararını bekleyeceğiz. 90 bin TL'lik faturayı tahsil edememek hastaneyi zor duruma sokar."

KİMLİK ÇIKARILACAK
Bu arada aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun girişimleriyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Umut'a karne ve kimlik çıkarılması için işlem başlatıldı.
Umut hastanede özel bir odada bir süre tedavi gördükten sonra gerekiyorsa Ankara'da özel bir rehabilitasyon merkezine götürülecek. Şu an konuşamayan ve yürüyemeyen Umut'a fizik tedavi uygulanacak.

Öte yandan Umut'a, kendisini daha önce hiç görmemiş iki kadın sahip çıktı. Annelik yapan iki kadın gencin altını temizleyip midesine bağlanan tüp ile karnını doyuruyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 10:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?